KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vjacseszlav Vologyin azt tanácsolja az európai országoknak, hogy lépjenek ki az EU-ból

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma elnöke szerint az európai egység megbukott, és ha az uniós országok meg akarják őrizni szuverenitásukat, akkor ki kell lépniük az Európai Unióból.

„Az európai egység megbukik. Az Európai Parlament az Európai Unió mélyreható reformja mellett foglalt állást. A jóváhagyott határozatok között szerepel a szolidaritás elvének eltörlése a főbb döntésekben. Más szóval azt javasolják, hogy mondjanak le az EU-tagok vétójogáról”
– írta Volodin a Telegram-csatornáján.

Szerinte az egyes államok, és így azok polgárainak véleményét többé nem veszik figyelembe.

„Amint az oroszellenes szankciók bevezetése során kialakult helyzet megmutatta, az uniós országok között nincs egyetértés ebben a kérdésben. Ezért kell más döntéshozatali formákat keresnünk, felhagyva egy évek óta létező elvvel. Európaiak millióit fosztják meg szavazati joguktól. Államuk végleg elveszíti szuverenitását” – folytatta a duma elnöke.

Ebben a tekintetben Vologyin megjegyezte, hogy most nem világos, hogy ki lesz felelős egy adott ország polgárai számára az emelkedő árak, a munkanélküliség, a gazdaságban a véleményük figyelembevétele nélkül hozott döntések miatt felmerülő problémák esetén.

„Ha az EU tagállamai ma meg akarják őrizni szuverenitásukat és meg akarják védeni polgáraik érdekeit, akkor csak egy lehetőségük marad: kilépni az Európai Unióból” – tette hozzá a duma elnöke.

Mint ismert, Guy Verhofstadt már napok óta azért lobbizik, hogy töröljék el a vétójogot.

 

Kiemelt kép: Vjacseszlav Volodin. Illusztráció yandex.ru

Vadhajtások

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: