KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vádat emeltek a náci rohamosztag ellen – Továbbnyomul az orosz haderő

A Donyecki Népköztársaság (DNK) ügyészége kedden vádat emelt a náci Azov dandár „SS Medvék” nevű rohamosztaga ellen. Ha a törvényszék bűnösnek találja a csoport tagjait, halálbüntetést is kiszabhat rájuk – jelentette a Magyar Békekör tudósítója kedden.

A rohmosztagosokat a DNK ellen 2017-2022. május 20. között elkövetett háborús bűntettek elkövetésével vádolják. Nevezetesen külföldi milíciában való részvétellel, a DNK alkotmányát sértő hatalomátvétel erőszakos megszerzésére és az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló cselekményekkel, illetve olyan kiképzésben történt részvétellel, amelyről előre tudták, hogy célja a nevezett bűncselekmények elkövetése.Tetteikért a DNK törvényszéke előtt kell felelniük.

Az Azov dandár „SS Medvéi” azt a feladatot kapták a kijevi rezsimtől, hogy gyilkosságokkal, szabotázsakciókkal, terrorcselekményekkel akadályozzák meg a függetlenségét 2014-ben kikiáltott Donyecki és Luhánszki Népköztársaság elszakadását Ukrajnától.

Luhánszk felszabadítása után az orosz haderő folytatja előnyomulását, hogy elérje összes kitűzött célját – tudatta Szergej Sojgu védelmi miniszter kedden. (Ukrajna nácitlanítása, demilitarizálása és semlegesítése – tud. megj.) A Luhánszk felszabadításában részt vett orosz egységeket pihentetik, a keleti és a nyugati harccsoport viszont folytatja műveleteit a korábban meghatározott terv szerint – fűzte hozzá a miniszter.

Sojgu elmondta: a Nyugat eddig több mint 28 ezer tonna hadianyagot szállított Ukrajnának. A fegyverek egy része a közel-keleti feketepiacon kötött ki. Az orosz haderő sikeres előnyomulása közepette nemcsak újabb külföldi zsoldosok nem érkeznek már Ukrajnába, hanem az ott lévők közül is sokan elhagyják a terepet. Felére csökkent a zsoldoskatonák, és a privát katonai vállalatok stábjainak létszáma. Ukrajnában manapság 3221 idegen zsoldos tartózkodik. Az orosz fegyveres erők segítenek a felszabadított területeken élő lakosság ellátásában, életének védelmében és normalizálásában. Két tengeri folyosót nyitottak a Fekete- és az Azovi-tengeren a kereskedelmi hajózás helyreállításáért. A folyosókon át biztosítják a teherhajók, köztük a gabonaszállító hajók szabad mozgását. A mariupoli kikötőt teljesen megtisztították az aknáktól, Donyeckben és Luhánszkban eddig 3700 hektárt tisztítottak meg 46.379 robbanószerkezettől, és folytatják az aknamentesítést.

Ez is érdekelheti:  Négy frontszakaszról jelentett előretörést az orosz védelmi minisztérium

A Washington Post közlése szerint halálos fenyegetés miatt emigrálni kényszerült Ausztriából Karin Kneissl, volt osztrák külügyminiszter. Az osztrák diplomácia 2017-2019 közötti vezetőjét vélhetően azért fenyegették halállal, mert 2021-ben a Rosznyeft orosz olajipari tröszt igazgató tanácsának tagjává vált, bár idén májusban lemondott a tagságáról.+++

Kiadta: Magyar Békekör
https://vk.com/public213869489
https://bekekor.wordpress.com/
https://hu-hu.facebook.com/bekekor/

Kiemelt képen az SS Medvék náci rohamosztag tagjai láthatók. A képen szereplő német feirat: „A hűség a becsületem”.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük