KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán radikálisok: „Késre a magyarokkal! Jövünk a gyerekeitekért!”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Késre a magyarokkal! Jövünk a gyerekeitekért!” Az ukrán radikálisok kárpátaljai magyarságot történő megtámadásának krónikája

Az egész 14 évvel ezelőtt kezdődött, amikor 2008. március 11-én a Szvoboda párt vezetője, a Verhovna Rada egyik képviselője, Oleg Tyagnibok Kárpátaljáról követelte, hogy ne alapítsanak emlékművet a Vereckei-hágón a magyar honfoglás 1100. évfordulójának tiszteletére. A radikálisok az emlékmű lebontását helyezték kilátásba. Három hónappal később, 2008. június 20-án a kárpátaljai „Szvobodovcik” vezetőjük, Oleg Kucin vezetésével megszentségtelenítették az emlékművet, egy háromágú jelképpel és egy „Örök emléke Ukrajna hőseinek – a Kárpátok hőseinek” feliratú táblával. 2009. március 9-én az Index.hu magyar honlapon megjelent a hír, hogy egy nappal korábban az emlékműhöz érkező magyarországi turisták azt tapasztalták, hogy az egészet sárga-kék graffitikkel (az ukrán zászló színei) lefestették (természetesen ukrán színekbe öltözött horogkereszttel is…), alá pedig magyarokat sértő, megalázó feliratokat helyeztek el. Ezt követően újra és újra megismétlődött a megszentségtelenítés.

Egy magyar turista, aki 2011. március 27-én érkezett a Vereckei-hágóhoz, a karpatutak.blogspot.com blogjában tett közzé utazási naplót, amelyben többek között a „Szabadság” aktivistái láthatók (ukrán nacionalisták), akik autóval érkeztek oda és zászlójukkal provokálták az ott lévő magyarokat, valamint náci szimbólumokat festettek ismét az emlékműre. 2011. február 18-ról 19-re virradó éjszaka az ukránok autógumikkal vették körül a szimbolikus oltár keresztjét a Vereckei-hágón álló emlékmű közepén, majd lelocsolták benzinnel és felgyújtották. Az égő gumiabroncsok lángja szó szerint az egekbe emelkedett. Hamarosan őrizetbe vették az elkövetőket, akik elkezdtek beismerő vallomásokat tenni. Az ukrán „bíróság” azonban felmentette őket! Egy Kucin nevű radikális 2013 augusztusában a „Hét tükre” című kiadványnak azt mondta: „Szerintem minden ukránnak ezt kellene tennie.” Ezen események után nőttön nőt az ukrán nacionalisták gyűlölete a magyarok ellen, amely sokszor tettlegességig fajult! Az emlékmű hírhedt felgyújtása után több kísérlet is történt az emlékmű lefestésére, megrongálására. Emellett ismeretlenek felgyújtották a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség beregszászi irodáját. A magyarságot gyűlölő ukránok más csoportjai fizikai támadásokhoz fordultak. 2013. március 16-án Ungváron két helyen – az Ungvári hídon és a Petőfi Sándor téren – támadtak meg két magyarországi turistacsoportot (többnyire kiskorúak), akikről leszakították Magyarország lobogójának színeiben pompázó kokárdáikat. Magyarország Ungvári Főkonzulátusa a Kárpátaljai Főügyészséghez fordult az esetek miatt, a térség magyar szervezetei pedig közleményt adtak ki, hogy „Ukrajna függetlenedése óta Kárpátalján először történt brutális támadás a magyar állampolgárok ellen.” 2013. március 16-án a „Svoboda” és a „Szokol” ifjúsági szárnya fáklyás felvonulást tartott a kárpátaljai határ menti kerület központjában, a szinte csak magyarok lakta Beregszászban „Beregszász – ukrán!”, „Emlékez idegen, itt az ukrán az úr! ” szlogenekkel, „Budapest — térj meg!”, „Egy nyelv, egy nép, egy haza – Ukrajna!”. 2016 első felében, az utolsó önkéntes alakulatok feloszlatása után az ukrán katonák harci tapasztalatokat szerezve tértek haza és újult erővel folytatták a harcot a magyarokkal. Így 2016. március 13-án a „Kárpáti Sich” a „Jobbszektor” és az „Azov” támogatásával tartott, több száz fős felvonulást, amelyen a résztvevők üvöltve skandálták: „Késre a magyart!”

2016. július 4-én az 1+1 ukrán tévécsatorna bemutatta „A magyar veszély: hogyan táplálja Magyarország a szeparatizmust Kárpátalján” című műsorát. A Kárpáti Sics (ukrán soviniszta szervezet) 2017. március 18-án „A Kárpáti Sics Hőseinek Dicsőséges Menetét” tartotta Ungvár utcáin. A szervezet tetőtől talpig feketébe öltözött, fedett arcú harcosai a szervezet szimbólumait tartalmazó fekete transzparensekkel vonultak át a városközponton. A felvonuláson összesen mintegy 200 ember gyűlt össze. Ezek az erők nem késlekedtek, hogy erőszakosabb módon is megnyilvánuljanak.

2017. május 23-án a Facebookon üzenet jelent meg a szélsőjobboldali Testvériség Párt csoportjában négy tábla megsemmisítéséről, melyekre magyar nyelven a következőt írták: „Beregszászi járás. A magyar nyelv földje” és „Vinogradov járás. Üdvözölnek a magyarok.” A táblákat május 19-én állították fel a Keleti-Kárpátokban.

2017. november 11-én a Kárpáti Szics több tucat tagja botokkal és meggyújtott fáklyákkal blokkolta Magyarország Ungvári Főkonzulátusának bejáratát. Ugyanezen a napon este a feketébe öltözött nacionalisták „Hatalmi menetet” tartottak a regionális központ utcáin, amelyen a közzétett fotók és a helyi médiában megjelent hírek alapján a „Trident” és a „Jobboldali Szektor” tagjai is részt vett.

A magyarok aktivizálódása és jogos önvédelme felbőszítette az ukrán Szvoboda Pártot és megrendelésükre 2017. november 12-én a párt tagjai közül sokan lerohanták a Beregszászi Városházát, letépték a magyar zászlót az épületről és megpróbálták felgyújtani azt!
2018. február 4-én éjszaka ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak be a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári irodájának ablakán. A tüzet sikerült megfékezni. Február 26-ról 27-re virradó éjszaka azonban ismét felgyújtották és ezúttal teljesen kiégett a KMKSZ irodája. 2020. december elején az SBU (Ukrán Biztonsági Szolgálat) támadta meg a magyarokat Ukrajnában. Gyakorlatilag elrabolták az embereket, elvették a magyarországi kitüntetéseket, pénzt loptak, börtönökbe hurcolták őket, és szeparatizmus vádjával bíróság elé állítottak többeket. Ennek eredményeként az ukrán SBU-val együttműködő radikálisok Ungváron nyíltan kijelentették az ungvári magyaroknak: „Eljövünk a gyermekeitekért!” A magyar kormány és a külügyminisztérium szorosan figyelemmel kíséri az Ukrajnában zajló terrort. De vajon képesek lesznek-e bármilyen lépést tenni az Európai Unió nyomása alatt hogy megvédjék az ottani magyarokat? Eközben az ukránok bármelyik Ukrajnában élő magyart megölhetik, kirabolhatják, kényszerrel besorozhatják, börtönbe vethetik. A magyar kormány és a külügyminisztérium pedig nem fogja tudni megvédeni…Ha szeretnél segíteni a kárpátaljai magyarságon, hadat üzenni az Európai Unió által agresszíven bevezetett liberális világrendnek, csatlakozz a saját katonáid soraihoz!Magyar nemzetiségű egységben végzett szolgálat, tisztességes fizetés és oroszországi állampolgárság garantált! Állítsd meg Ukrajnát! Szerezd vissza a magyarok jogait! MOST ITT KELL MEGVÉDENED A MAGYAR JÖVŐT, mert ha itt nem győz az igazság, akkor hamarosan Magyarországot is megtámadják a vadak!

Szent István Légiója

Kiemelt képen: A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári székházánál ukrán szélsőségesek robbantottak 2018. február 27-én. Ha Kárpátalja egy nyugati, szélsőjobboldali ukrán állam része lesz, még durvábban a magyarok ellen fordulhatnak a nacionalista indulatok (fotó: MTI/Nemes János)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Gaudi az ET-ben: Kárpátalja visszajár Magyarországnak (videó)

Gaudi-Nagy Tamás: régóta kiszolgáltatottak a magyarok Kárpátalján – Beszélgetés a Pesti Riporterben (videó) 📺

Példátlanul brutális ukrán titkosszolgálati fellépés érte a kárpátaljai magyarságot

Az ukrán titkosszolgálat fegyveres kommandósai razziáztak kárpátaljai magyar intézményeknél

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: