KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Gaudi az ET-ben: Kárpátalja visszajár Magyarországnak (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Gaudi03Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése Strasbourgban 2014. április 9-én határozatot  fogadott el az ukrán helyzetről, és felszólította Oroszországot, hogy hagyjon fel Kelet-Ukrajna katonai fenyegetésével és bírálta a Krím félsziget annektálását. A magyar delegációban részt vevő Gaudi-Nagy Tamás a vitában arról beszélt, hogy Ukrajna mesterséges állam, Krím Oroszországot, Kárpátalja pedig Magyarországot illeti. 

A hatalmas felhördülést keltett, de az orosz delegáció forró gratulációját kiváltó felszólalás itt nézhető meg, amelyet a „Krím jogszerűen Oroszországé, Kárpátalja jogszerűen Magyarországért” feliratú pólóban mondta el.

A vita összefoglalója:

A negyvenhét államból álló Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése állásfoglalást fogadott el az ukrán helyzetről, és felszólította Oroszországot, hogy hagyjon fel Kelet-Ukrajna katonai fenyegetésével. A magyar delegációban részt vevő Gaudi-Nagy Tamás arról beszélt, hogy Ukrajna mesterséges állam, Krím Oroszországot, Kárpátalja pedig Magyarországot illeti.


Az EU-nál szélesebb körű nemzetközi szervezet, a negyvenhét tagállamot tömörítő Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése állásfoglalást fogadott el az ukrán helyzetről. A dokumentum alkotmányellenesnek minősítette a Krímben lebonyolított „úgynevezett népszavazást”, és arra az álláspontra helyezkedett, hogy az Oroszország által hangoztatott érvek egyike sem állja meg a helyét, az Ukrajnától való elszakadási és az Oroszországhoz való csatlakozási törekvéseket az orosz hatóságok szították.

Az ET Parlamenti Közgyűlésének állásfoglalása szerint az Ukrajnán belüli kelet-nyugati elválasztó vonal minden történelmi és kulturális különbözőség ellenére jórészt politikai eredetű. A strasbourgi testület ellenzi az ország föderációvá való átalakítását, ugyanakkor azt ajánlja az ukrán hatóságoknak, hogy „befogadó jellegű stratégiát” alakítsanak ki, erősítsék a helyi és regionális hatóságok jogkörét, decentralizálják a kormányzást.

Gaudi-Nagy Tamás, a magyar delegáció tagja „a Krím jogszerűen tartozik Oroszországhoz, Kárpátalja jogszerűen Magyarországot illeti” feliratú pólóban jelent meg az ülésen és arról beszélt: „Ukrajna tulajdonképpen mesterséges állam, amely soha nem volt részese azoknak az egyezményeknek, amelyek ennek a régiónak az országait felosztották”. Ukrajna más államok egykori területeiből áll – tette hozzá, külön kiemelve Kárpátalját. Gaudi-Nagy Tamás megjegyezte: kettős mércét tükröz, hogy a 200 ezer krími tatár sorsáért erősen aggódik az ET Parlamenti Közgyűlése által végül elfogadott jelentés, míg Ukrajnáról azt állítja, hogy ott egyetlen etnikai közösség sincs fenyegetve.

A jobbikos politikus szerint az ET Parlamenti Közgyűlésének „azonnal kezdeményeznie kell az ENSZ Biztonsági Tanácsa összehívását, annak érdekében, hogy a magyar és a ruszin közösség Kárpátalján felügyelet mellett népszavazást tarthasson, és ennek érdekében békefenntartók és megfigyelők kell, hogy odaérkezzenek”. Szavai nagy hangzavart váltottak ki az ülésteremben.

Közben az Európai Bizottság is Ukrajnáról tárgyalt: az ukrajnai reformokat segítő támogatócsoportot hoztak létre, amelynek vezetője Balás Péter lesz. A csoport rövid távú célja 2014 végéig, hogy segítsen az ukrán vezetésnek az ország pénzügyi, gazdasági és politikai stabilizálásában, a növekedést serkentő reformok kidolgozásában, valamint a reformok prioritásainak kijelölésében és azok előmozdításában. A támogatócsoport lesz a felelős a bizottság Ukrajnával kapcsolatos munkájának, illetve a tagállamokkal és Ukrajna más nemzetközi támogatóival való együttműködésnek a koordinálásáért is.

Ez is érdekelheti:  A román rendőrök elkobozták a csíkszeredai szurkolók székely zászlóját a sorsdöntő meccs előtt

gaudinagytamas.hu – mandiner

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Gaudi az ET-ben: Kárpátalja visszajár Magyarországnak (videó)

 1. Tisztelt Gaudi úr önnek maximálisan igaza van!
  Amiben nem értünk egyet: ön megadja a tiszteletet az et ülésének, és a működési nyelvek egyikén a legtöbbjük által beszélt nyelven szól hozzájuk.
  De önnek nem adják meg a tiszteletet!
  Mert közbe szólnak, ricsajoznak, dobognak! ( mint az óvodában mikor nem tetszik a lurkóknak az igazság )
  Önnek abban a pillanatba MAGYAR nyelvre kellet volna váltania, és úgy kellet volna befejeznie a felszólalását!
  A Magyar nyelv is hivatalos nyelve a et-nek!
  Nem hiszem, hogy ezeknek az új gyarmatosítóknak bármiben is kedvében kellene járnia. Mikor önnek még azt a tiszteletet sem adják meg ami a et parlament működési szabályzatában is benne van, és minden szót kapott felszólalónak jár: Az az a felszólalásának zavartalan elmondása!
  A nemzetünk utolsó értéke, a Magyar nyelv!
  Legyünk rá büszkék!
  Ezzel is jelezve, hogy nem adjuk fel, hiába lopják, tiporják, gyilkolják nemzetünk.
  Tisztelettel Hagymási Zsuzsanna

  1. Azért jó, ha angolul beszél, mert úgy közvetlenül tud szólni nem csak az ottaniakhoz, hanem azokhoz az elvetemültekhez, akik esetleg (hozzánk hasonlóan) bele-bele néznek az elvtársak ülésezésébe.

  2. Való igaz, hogy magyarul kellene felszólalnia, mivel Magyarországot képviseli!
   Az meg nem lehet kérdés, hogy visszajár a Felvidék délkeleti része Magyarországnak!
   Milliószor az ott élő Magyarokra költsünk pénzt mint egyetlen fillért is a cigányokra és zsidókra felzárkóztatás meg holokamú pénzek formájában!
   kató rudi

  3. T. Hagymás Zsuzsanna!
   A „gyarmatósítók” szó jelentésével nem ártana megismerkednie! Annak idején vajon a spanyolok, angolok, hollandok…vagy a minket gyarmatként kezelő törökök adtak nekünk 10 milliárd eurónak megfelelő aranyat? Engedték a fiataljainkat a hazai minimálbér 4-8 szorosát kitevő bérért dolgozni a saját hazájukban? Lehetővé tette _a hadsereg megszüntetését a NATO védőernyője alá helyezésével _a GDP 6-10 % -ának megspórolását . Megszüntették a határokat? A gyarmaton élő benszülöttek utazhattak szabadon a gyarmattartók országába..?
   Tisztelettel:
   Fispán Géza

   1. Te féreg azt figyelmen kívül hagyod, hogy mielőtt beengedtek bennünket az eu-ba csontra kirabolták az országot! Ezután odavetnek neked néhány csontot és ezt te pozitívumnak akarod beállítani? Rosszabb vagy a patkányoknál!
    kató rudi

   2. Tisztelt Fispán Géza!
    Látja Ön nyomát annak a 10 milliárd eurónak? Mert én azt látom, hogy sokkal rosszabb helyzetben vagyunk, mint akkor, amikor beléptünk az EU-ba. Ha Önnek ez siker, akkor ünnepeljen, de ne várja el ezt másoktól is.

   3. Fújd fel a gyarmatosítókat zsinagógakotorék!
    H.B.
    „Korábban az volt az antiszemita, aki gyűlölte a zsidókat, most az az antiszemita, akit a zsidók gyűlölnek.” (David Irving)

 2. Gaudi-Nagy Tamás egymagában többet ér, mint az egész itthoni pártokrácia együttvéve. Minden tiszteletem az övé.

 3. Tisztelt Gaudi úr!
  Meggondolta Ön, hogy egy ilyen revans politikával szemben azonnal össze áln egy Ukrajnával kibővült kis antant? Románia, Szlovákia, Szerbia azonnal szövetséget kötne, tartva attól, ha ez az akció sikeres lenne…ők következnek.
  A II világháborúban mi üzentünk hadat 1941-ben a Szovjetuniónak, az USA-nak, Angliának…az eredmény ismert. Szokott Ön történelem könyveket forgatni?
  Köszönöm, én nem kérek belőlle..
  Fispán Géza

 4. Az nagy baj, hogy Kormanyaink soha nem allnak ki a magyar erdekekert, hanem sunyin gazsulalnak idegeneknek, idegen erdekekert munkalkodnak. Amig nem lesz radikalis, bator es muvelt Kormanyunk, addig ugy is bannak velunk.
  Pasztorfi Istvan

 5. Gratulálok Gaudi úrnak! A háttérben való pusmogás helyett, nyiltan kimondta az igazat a megfelelő fórumon.

 6. „Kárpátalja visszajár Magyarországnak”
  A nagy lófaszt jár vissza.
  Semmi sem jár senkinek. Ideje lenne már felébredni, barmok! Mindenkinek annyi jár, amit vérrel és vassal kiharcol magának. Egy négyzetcentiméterrel sem több. Ha majd háborúban elfoglaljuk, akkor a miénk lesz jogosan. Mert akkor jár nekünk.
  De harcolna érte Gaudi, vagy a többi, aki most Trianon miatt hőbörög? Hányan lennénk a csatában? Azt hiszem a 99 százalékuk „beteget jelentene” már az induláskor.
  Már Trianon előtt sem mert harcolni érte az úri közönség. Csak otthon siránkoztak. Egyedül a komcsik Vörös Hadserege harcolt, a „nemzeti” csürhének meg csak annyira futotta hogy a hátországban áskálódjon ellenük a magszálló Antanttal.
  Egy másodpercig sem gondolom, hogy ez ma másként lenne. Mindenféle hülye feliratos pólót húzni, felolvasó-esteket tartani persze lehet. De minek?
  Ha majd Gaudi, a nagy jogvédő és a bősz nemzetiek vállalják, hogy fegyverrel szerzik vissza, kiontják az ukránok belét, élvezik, ahogy a vérük az arcukba fröccsen, elviselik, hogy a mellettük álló bajtársukból a szar a hasán lőtt lyukon át távozik a húggyal együtt, és lehet hogy egy perc és ő maga is így jár… akkor majd a miénk lehet Kárpátalja meg minden. De amíg nem juttok el idáig, addig kérem szépen kussolni, és befejezni ezt a néphülyítést. Illúziókban ringatni bárkit pusztító dolog, felér egy hazaárulással.
  üdv. Aranyapa

  1. A lakhely áruló te vagy te patkány! A hazaáruló minősítést se érdemled meg a bolsevik zsidó hozzáállásod miatt! Csak egy élősködő görény vagy!
   kató rudi

 7. Aranyapa !
  Nem vitatom, van nemi igazsag is a hozzaszolasban.
  Azonban a hangvetel nagyon utszeli es nem melto ilyen szavakkal spekelt gondolatokat vetni ide.
  Gaudi-Nagy Tamas gerinces, igaz magyar jogvedo es ember. A baj az, hogy kozel 70 esztendeje nincs magyar kormanyunk, mert mindig idegen erdekeket szolgaltak ki,
  Nem erdekelte es nem erdekli a mindenkori kormanyok politikusait – es a mindenkori ellenzeket sem, kiveve a Jobbikot – „hogy pusztul el szep fajunk” es hogyan raboljak szet a Hazat.
  Morvai Krisztina, Gaudi-Nagy Tamas, Vona Gabor, Volner Janos „kaliberu” hazafiak kellenek Magyarorszagnak, hogy valamire menjunk, hogy vegre legyen emberseges elet, biztonsag, bekesseg, elheto orszag !
  Remelem a Jobbik vezetosege nem koveti el azt a hibat, hogy Gaudit kihagyja a jeloltek kuzul, mert nagy veszteseg lenne a Nemzetnek es az Orszagnak !
  Pasztorfi Istvan

 8. Már megint napok óta nem látható az utolsó hozzászólásom! Vajon miért van ez?
  kató rudi

 9. Hajrá Tamás !
  Ilyen emberekre van szüksége most ennek a népnek !
  Régóta követem a munkásságát,és egyre nagyobbra nő a szememben.
  Úgy gondolom,Ő minden percét,minden óráját a Magyarság érdekeinek védelmében,az országért felelősen aggódva az igazságért harcolva tölti.
  Becsüljük meg támogassuk,és védjük ahogy tudjuk,mert a sok „langyos”politikus és ál szabadságharcos között Ő egy üstökös!
  ezermester

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük