KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán hírszerző szolgálat: „Oroszokat ölünk a világ minden táján”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán védelmi minisztérium (GUR) hírszerző szolgálatának igazgatója, Kirill Budanov egy interjúban bevallotta, hogy szolgálata törvényes célként oroszok meggyilkolását folytatja „szerte a világon”.

A Yahoo amerikai internetes szolgáltatás Budanovval folytatott beszélgetésében szóba került Daria Dugina orosz publicista tavaly augusztusi moszkvai meggyilkolása. Az amerikai titkosszolgálatok szerint ez is az ukrán hatóságok műve volt. Erről az állításról kérdezve Budanov azt mondta:

„Ne beszéljünk tovább erről a kérdésről. Erről csak annyit mondhatok, hogy oroszokat öltünk, és továbbra is fogunk oroszokat ölni a világ minden táján Ukrajna teljes győzelméig”.

Oroszország közvetlenül Ukrajnát vádolta meg Dugina meggyilkolásával, és nyilvánosságra hozta az ukrán gyanúsított Natalja Vovk és bűntársa adatait. A bűncselekmény után sikerült elmenekülniük. „2016 óta próbálnak terrorizmussal vádolni” – folytatta érvelését a 37 éves vezérőrnagy. „De először is szeretném elmondani, hogy amit ők „terrorizmusnak” neveznek, azt mi szabadságharcnak hívjuk. És ez nem azért kezdődött, mert én megőrültem és elkezdtem embereket gyilkolni Moszkvában, hanem azért, mert 2014-ben megszállták az országunkat” – mondta.

Szombaton terrortámadást követtek el egy újabb orosz közéleti személyiség, Szahar Prilepin író, militarista publicista és politikus ellen. Az orosz nyomozók gyorsan elfogtak egy gyanúsítottat a támadás helyszínének közelében. Elismerte, hogy ő helyezett el két páncéltörő aknát, amelyek felrobbantották az író terepjáróját nem messze a Nyizsnyij Novgorodi területen lévő otthonától.

Prilepin épphogy túlélte a támadást, de súlyos sérüléseket szenvedett, barátja és társa, a 27 éves Alekszandr Subin, a Luganszki Néphadsereg egykori harcosa pedig életét vesztette. A kihallgatásáról nyilvánosságra hozott videón az elfogott gyanúsított azt állította, hogy már 2018-ban beszervezte őt az ukrán titkosszolgálat.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Radnóti László: Anyakép – kétféle ecsettel

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük