KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán ellentámadás – Örmény segítségkérés

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Területeket hódított vissza az ukrán haderő Ukrajna keleti és déli részein. Nem tudni, vajon a művelet inkább a NATO korszerű fegyvereinek tulajdonítható-e, vagy az orosz felmorzsoló taktika részének. Az orosz határ közelében visszafoglalt területeken nyugati tisztek jelentek meg – jelentette a Magyar Békekör tudósítója kedden.

Nyugati források szerint az ukrán hadsereg Kupjanszk, Balaklija és Izjum térségében hajtott végre sikeres ellenoffenzívát. De az oroszok Izjumnál Mi-35 harci helikopterekkel megfékezték az előnyomulást, és megsemmisítettek egy páncélozott jármű oszlopot. A kialakult helyzetben az ukránok Artemovszkból a 67 km-rel nyugatra fekvő Csaszov Jarba helyezték át parancsnoki pontjukat.

A részleges siker láttán az Oroszország demilitarizálását célul kitűző Zelenszkij további fegyverszállításra biztatta a Nyugatot, s – mint eddig is – meg is hallgattatott. A fegyverellátás helyi megszervezésére NATO tisztek jelentek meg az orosz határ mentén visszafoglalt területen.

A nyugati hatalmak még mindig nem tettek le álmukról, hogy Ukrajnában legyőzzék az oroszokat. Kerülő úton is próbálkoznak. Felbíztatták Azerbajdzsánt, indítson támadást az Oroszországgal katonai szövetségben álló Örményország ellen. Kedden hajnalban az azeri tüzérség ágyúzni kezdte Gorisz, Sotk és Jermuk térségét. A támadásban 49-en haltak meg.

Az örmény nemzetbiztonsági tanács rendkívüli ülést tartott, és segítséget kért Oroszországtól a két országot összekötő barátsági, együttműködési és kölcsönös segítségnyújtási szerződés alapján. Moszkva valószínűleg szólhatott Bakunak, hogy ne folytassa, mert az azeri kormány már reggel készségét nyilvánította a fegyverszünetre. Azóta viszonylagos nyugalom honol a két volt szovjetköztársaság határán.

Kijev, Moszkva, Jereván, 2022. szeptember 13. kedd (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Ez is érdekelheti:  Von der Leyen kristálytisztán megmondta, egy nép van, egy birodalom és egy vezér – a V4-nek meg vége

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük