KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajnában holnaptól gyakorlatilag katonai junta uralkodik

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ma hivatalosan is lejár Zelenszkij hivatali ideje.

Mint az ismert, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mandátuma a mai napon, azaz 2024. május 20-án lejár. Ukrajnában március 31-ig meg kellett volna tartani a soron következő választásokat, amit a hadiállapotra és a mozgósításra hivatkozva eltörölt az ukrán törvényhozás, ahol korábban már gondoskodtak arról, hogy valamennyi ellenzéki pártot betiltsák.

Zelenszkij és pártja korábban már eljárt abban is, hogy mind a sugárzó és írott (nyomtatott) sajtótermékeket, valamint az internet elérhetőséget, illetve az internetes oldalak működését is hatalma alá vonja. Megszüntették a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát, minden másképpen gondolkodót ellenségként kezelnek és fellépnek ellenük. Az Orosz Ortodox Egyház tagjait, papjait üldözik, meghurcolják, legutóbb egyetlen éjszaka alatt Kijevben ledózeroltak egy kápolnát.

A május 18-án életbe lépett mozgósítási törvénnyel a személyi szabadsághoz való alapvető emberi jog is megszűnt Ukrajnában, az embereket bármikor, bárhonnan elrabolhatják és a frontra küldhetik, ami egyet jelent a halállal. Ukránok ezrei próbálnak menekülni az országból, azonban a terrorista állam határvédelme amennyiben nem képes elfogni például a Tiszán keresztül Romániába menekülőket, a folyót átúszni próbálókat agyonlövi. Ezt egyébként az Ukrán Állami Nyomozóiroda igazolja abban a nyilatkozatában, melyet sajtóhírek szerint pénteken tettek közzé, amikor elismerték, hogy egy menekülő férfit lőttek fejen. Szintén sajtóértesülések szerint korábban már ugyanezen a határszakaszon több olyan holttestet is találtak, melyeken lőtt sebek voltak.

2024. május 21-étől Ukrajnát lényegében egy katonai junta által vezetett államnak tekinthetjük, hiszen társadalmi felhatalmazással ettől a naptól kezdődően nem rendelkezik a Volodimir Zelenszkij által vezetett rezsim.

Külön tragédia számunkra, hogy az Európai Unió egy ilyen, lényegében fasiszta-náci rendszert támogat – az az Európai Unió, melynek mi is tagjai vagyunk. Az EU vezetői tehát egy, az élet szentségét és a legalapvetőbb emberi jogokat is sárba tipró hatalom kollaboránsaiként lépnek fel, amikor az Ukrajnában uralkodó hatalmi berendezkedést támogatják a demokrácia hazug jelszava mögött. Tehát ettől a pillanattól kezdve, már nem csupán arról van szó, hogy Ukrajna egy fasiszta-náci állam, hanem arról is, hogy az EU irányító politikusai – karöltve a NATO vezetőivel – milyen politikai irányba mozdultak el, amikor a háborút és a halált támogatva akarják hatalomban tartani az amerikai érdekeket kiszolgáló, az ukrán nemzetet és nemzetállamot felszámoló teljesen illegitim és érdekei szerint akár világpusztító háborút is kirobbantani szándékozó bábállam hatalombitorlóit. Bárki, aki azt állítja még ezek után is, hogy Ukrajna egy demokratikus állam, az egyszerűen hazudik. Így tettek eddig az EU vezetői, és nem hiszem, hogy ezen meglátásukon változtatnának.

Ez is érdekelheti:  Oroszország és Észak-Korea kölcsönös segítségnyújtási megállapodást kötött

Veszélyes területre lépett Ukrajna, és veszélyes területre lépett az Egyesült Államok demokrata elnöke, teljes adminisztrációja, valamint az őket igazgató háttérhatalmi erőkomplexum. A világháború lehetősége még inkább megnő, a háború propagandistái a jóléti évtizedeket maguk mögött tudva, de a történelmet, világháborúk tragédiáit és szenvedéseit elfeledve azt képzelik, hogy ők érinthetetlenek, mert számukra elő van készítve az a biztonságos odú, ahova majd elrejtőzhetnek, ha bekövetkezik egy újabb világégés. Nem, nem tudnak elrejtőzni sem Európában, sem az Egyesült Államokban, ugyanis ez a háború már a teljes bolygón pusztítani fog kiirtva mindent és mindenkit. Aki pedig megmarad majd közülük, talán néhány hétig még számolgathatja a világ romhalmazának tetején a nukleárisan szennyezett dollárkötegeit.

Holnaptól pedig Ukrajnát egy katonai junta bitorolja.

Ennyi…

Szépe Áron

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: illusztráció /1973. szeptember 11-én Augusto Pinochet katonai puccsot hajt végre a Salvador Allende által vezetett törvényesen hatalomba került chilei kormánnyal szemben . A puccs egy gondosan megtervezett katonai művelet volt, amelyet az amerikai CIA irányításával és közvetlen részvételével készítettek elő és hajtottak végre.

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük