TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Zelenszkij-rezsim keresztényüldözése – kápolnát romboltak le Kijevben egyetlen éjszaka alatt (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tovább tart a kijevi rezsim szélsőséges megnyilvánulása saját nemzete, az ortodox keresztények és egész Ukrajna ellen.

Már évek óta szisztematikusan folyik a moszkvai patriarchátushoz tartozó orosz ortodox keresztények üldözése, papjaik elhurcolása, az ellenük történő erőszakos fellépések sora. A II. világháborúban még a nácik sem merték azt megtenni, amit az USA által kitartott bábelnök Zelenszkij, és bandája művel saját országában.

2024. május 17-én, pénteken éjjel lerombolták a Deszjatynij-kolostor Vlagyimir-Olginszkij kápolnáját, amely a kanonikus ukrán ortodox egyház részét képezte. Erről az UOC Tájékoztatási és Oktatási Osztálya számol be a kolostor távirati csatornájára hivatkozva, amelyről a „propagandista” orosz Sputnik portál közölt egy összefoglaló anyagot.

Május 16-án, csütörtökön 22:30 körül a biztonsági erők (rendőrök?) érkeztek a kolostorhoz, körülzárták a templomot, megakadályozva a kolostor testvéreit és a híveket abban, hogy belépjenek a területre. Mindegyik biztonsági ember hevederjén három tárnyi gépkarabélyokhoz való lőszer látható az alábbi képen:

Ezután buldózerek és teherautók érkeztek a helyszínre, és megkezdték az ortodox szentély ledózerolását, majd immár pénteken éjjel egy óra előtt teherautókon elszállították a törmelékeket.

Meg kell jegyezni, hogy a pusztítás idején a templomban egy szent trónus volt ereklyékkel, ikonokkal, keresztekkel stb. Mindezek „építési hulladékként” kerültek a teherautókra.

A kolostor ügyvédje, Mykyta Csekman főpap a szentély lerombolását kommentálva megjegyezte, hogy „egy olyan precedens nélküli rombolás történt, amikor a végrehajtási eljárásról semmilyen dokumentumot nem mutattak be, ami azt bizonyította volna, hogy ott korábban valamilyen törvénysértés történt volna.”

A Desyatynny-templom vagy a Theotokos-templom Oroszország első kőből épült ortodox temploma, amely 989-996 között épült. Természetesen a rombolásról az európai média semmilyen információt nem adott közre, hiszen az ellentétes lenne azzal a képpel, amelyet az EU-ban a demokratikusnak hazudott Ukrajnáról fest a mainstream média és az EU háborúpárti politikusai. A történtekkel kapcsolatban a gyalázatos jelző már kifejezetten finomnak tűnik. Az a keresztényüldözés, ami Ukrajnában folyik, miközben Zelenszkij további fegyverekért könyörög és saját polgárait vágóhídra küldi a frontvonalakban az Egyesült Államok háttérhatalmi érdekeiért, példátlan.

Ez is érdekelheti:  Egyre valószínűbb az előrehozott választás Németországban

Mindezt külön tetézi az a közöny, amit eddig a pápai állam részéről látunk, hiszen egyelőre Bergoglio, aki jelenleg Szent Péter székében, Ferenc néven a katolikus egyház feje, nem reagált a történtekre.

Így nézett ki a kápolna helye 2024. május 17-én reggel:

 

Szépe Áron

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: a Deszjatynij-kolostor Vlagyimir-Olginszkij kápolnája egy korabeli képen / Fotó: news.church.ua

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A Zelenszkij-rezsim keresztényüldözése – kápolnát romboltak le Kijevben egyetlen éjszaka alatt (videó)

  1. Döbbenetes, de ezzel – meggyőződésem szerint – vége is az ukrajnai háborúnak, drámai veszteséggel. Istennel nem lehet háborúzni…. Ő győz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük