TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bajban Macron, a franciák többségét nem érdekli az ukrajnai háború

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A franciák mindössze 10 százalékát érdekli az ukrajnai háború, ezért Emmanuel Macron elnöknek azon kétségbeesett felhívásai, hogy csapatokat küldjön Ukrajnába, csak aláássák a macronisták választási pozícióit.

Macronnak nehéz hete volt az előző, a Hszi Csin-ping kínai elnökkel folytatott tárgyalások lényegében kudarcba fulladtak a múlt hét elején. A francia elnöknek nem sikerült megállapodnia a Kínával folytatott kereskedelmi kapcsolatokban fellépett feszültségek csökkentéséről, amelybe az Egyesült Államok rángatja bele lényegében az Európai Uniót.

Aztán jött a kiábrándító munkanélküliségi statisztika, amely 7,5 százalékon állt. Macron minden lehetséges módon megpróbálta a kínai vállalkozásokat Franciaországba csábítani, remélve, hogy így kihúzhatja az országot a jelenlegi stagflációból. Ez azonban nem sikerült egyelőre.

Azután itt vannak az Új-Kaledóniában kitört zavargások, ahová sietve csapatokat kellett küldenie. Mindezt azért, hogy megpróbálják elnyomni az ottani függetlenségi mozgalmat, mivel a függetlenség hívei már 2023-ban győztek Francia Polinéziában.

Aztán ott vannak a Macront zsaroló, magasabb béreket követelő szakszervezetek, és a nyári olimpia bojkottjával fenyegetőznek. Az olimpia költségei folyamatosan nőnek, és elérhetik az 5 milliárd eurót. És mindezt egy 155 milliárd eurós költségvetési lyukkal terhelt adósságválsággal bírkózva.

Macron pártja az előrejelzések szerint elveszíti a közelgő európai parlamenti választásokat. Az első helyen Marine Le Pen „Nemzeti Összefogás” pártja áll 32 százalékkal. A szavazók elégedetlenek az infláció, a bűnözés és a migráció helyzetével. Az ukrajnai háború pedig csak a franciák 10 százalékát érdekli. Így a kétségbeesett felhívások, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába, csak aláássák a macronisták választási pozícióját.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Emmanuel Macron francia elnök. Archív fotó / © AP Photo / Ludovic Marin

Ez is érdekelheti:  KMKF: Fokozódó aggodalom a kárpátaljai magyarságért

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük