TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Összeomlik az Ukrajnáról szóló konferencia? – a BRICS-országok vezetői sorra mondják vissza a meghívást

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A BRICS-vezetők szolidaritást vállalnak Vlagyimir Putyinnal azzal, hogy nem vesznek részt az Ukrajnáról szóló svájci „békekonferencián”- írja a Pravda.Ru.

Svájcban gyűlnek össze az Ukrajnáról szóló „békekonferenciára” június 15-16-án. A meghívót 160 ország vezetőjének küldték el, azonban – milyen érdekes? – éppen Oroszországot hagyták ki a meghívottak sorából. Magát a visszautasításról szóló hírt Szergej Lavrov külügyminiszter jelentette be. A svájciak azt állítják, hogy 50 küldöttség hivatalosan is megerősítette részvételét a találkozón, amelynek célja igazából elsődlegesen az, hogy „széleskörű nemzetközi nyomást” gyakoroljanak az Orosz Föderációra a Nyugat által megkívánt elvárásoknak megfelelően. Mostmár csak az a kérdés, hogy tulajdonképpen miért nevezik ezt a cirkuszt Békekonferenciának, miközben az egyik háborúzó felet, nevezetesen Oroszországot semmibe véve kihagyták a meghívottak közül.

Mostanra azonban kiderült, hogy a BRICS-országok nem támogatják a csúcstalálkozót.

Hszi Csin-ping kínai elnök a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Pekingben folytatott informális megbeszélések során kijelentette, hogy Kína támogatna egy olyan konferenciát, amelyen Oroszország és Ukrajna is részt vesz. A feltételes mód tehát azt jelenti, hogy Peking bizonyára nem küld képviselőt Svájcba.

Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök sem megy el a konferenciára „a választások utáni alkotmányos folyamatok miatt, amelyek megkövetelik az otthoni jelenlétét” – közölte Vincent Magwenya, a dél-afrikai elnöki hivatal szóvivője csütörtökön, május 16-án.

José Inácio Lula da Silva brazil államfő egy nappal korábban jelentette be távolmaradását. Lula elnök egy bizalmas beszélgetésen kijelentette, hogy nincs értelme részt vennie egy olyan csúcstalálkozón, ahol a konfliktus másik résztvevője, Oroszország nem lesz jelen – közölték a CNN Brazil forrásai.

„A brazil diplomácia mindig is ragaszkodott a béketárgyalások szükségességéhez, de értelmetlennek látja egy olyan találkozó megszervezését ahol az oroszok nem vesznek részt” – olvasható a cikkben.

Ez is érdekelheti:  A proli-gőg – avagy, „költöző madár” lesz a hegyvidéki Turul-szobor?

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: A BRICS-országok vezetőiről készült közös fotó a johannesburgi találkozó utolsó napján (Fotó: Per-Anders Pettersson/Getty Images)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük