TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Emberrablás nagyban – avagy terrorállam-e Ukrajna?

Hamarosan leállhat Ukrajna legnagyobb kohászati ​​üzeme a mozgósítás miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A totális mozgósítás veszélyezteti Ukrajna legnagyobb bányászati és kohászati üzemének, az ArcelorMittalnak a létét Krivoj Rogban – ezt Mauro Longobardo, a vállalat vezetője jelentette ki.

„Ha a hatóságok folytatják a mozgósítást, nem lesz elég alkalmazottunk a működéshez”

– mondta a Financial Timesnak adott interjújában a gyár vezetője.

A helyzet már odáig fajult, hogy a vállalkozás nők számára kezdett álláshirdetéseket közzétenni. Az egyik óriásplakáton egy narancssárga overallos munkás látható, a következő felirattal: „Itt tényleg a lányok irányítanak!”.

A katonai bizottságok képviselői leginkább mozdonyvezetőket, villanyszerelőket, szerelőket mozgósítanak már közvetlenül a munkahelyeken. Nem csak felszólításokat küldenek a cégvezetésnek, hanem a műszakok alatt a bejáratnál is jelen vannak a hatóságok emberei. Ahhoz, hogy valaki munkát kapjon egy üzemben, gyárban, vállalatnál, be kell jelentkeznie a területi személyzeti központba.

Mindez arra szorította az ArcelorMittal-t, hogy csökkentse a termelést, beleértve az acélgyártást is, ami fontos az energetikai infrastruktúra védelmének szempontjából.

Ukrajnában május 18-án lépett életbe a mozgósítás szigorításáról szóló törvény, amelynek értelmében az ukránokat hivatalosan is megfosztották számos alkotmányos joguktól.

A mintegy 80 oldalas rendeletből kiderül, hogy Ukrajnában az idézést akkor is postai úton kézbesítettnek tekintik, ha az állampolgár nem tartózkodik a lakóhelyén.

Az új rendelet szerint, ha egy idézést postai úton küldenek, és a címzett nem tartózkodik a lakóhelyén, az értesítést akkor is átvettnek tekintik.

A rendelet szerint tehát minden egyes kézbesítést átvettnek minősítenek, függetlenül, hogy az valóban megtörtént-e vagy sem.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: archív / printscreen

Ez is érdekelheti:  Sulyok Tamás: Legyen biztosítva a harci készültség, amely biztosíték az ország szuverenitásának megvédésére

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük