KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megszületett az első ítélet a Fico-merénylettel kapcsolatban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Letöltendő szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki egyetértését fejezte ki a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylettel. Egy másik férfit a politikusok elleni fenyegetések miatt vettek őrizetbe.

Gyorsított eljárásban három hónapos letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy férfit, Ivan C.-t a besztercebányai járásbíróság. A férfi május 16-án, a merénylet utáni napon, a meglőtt miniszterelnököt kezelő besztercebányai Roosevelt kórház előtt olyan dolgokat kiabált, amivel egyetértését fejezte ki a merénylettel, például „dögöljön meg”, „fejbe kellett volna lőni”.

Őrizetbe vettek egy másik férfit is, mert megfenyegette a belügyminisztert és két parlamenti képviselőt – számol be róla a Ma7 szlovákiai magyar nyelvű hírportál.

Szerdán, a kormányülés előtt ül össze Szlovákia biztonsági tanácsa, hogy megvitassa a miniszterelnök elleni merényletet és annak következményeit. Mint arról beszámoltunk, felmerült annak lehetősége, hogy a merénylő az első hírekkel ellentétben mégsem magányos farkas lehetett.

Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes szerint az információk összegzése után a biztonsági tanács intézkedéseket készít elő a stratégiai jelentőségű intézmények védelmére.

A hét folyamán összehívják a parlament védelmi bizottságát is, hogy a képviselők részletesebb információkkal lássák el a képviselőket – írja a portál Tibor Gasparra, a bizottság elnökére hivatkozva.

MN

Kiemelt kép: Robert Ficot a biztonsági emberei a lövések eldördülése után azonnal az autóba viszik

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: Melyek az orosz fél tárgyalási feltételei?

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük