TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Összecsaphatnak a hullámok Zelenszkij feje fölött

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán elnököt a demokrácia aláásásával vádolhatják meg saját(?) hazájában – írja a The Washington Post cikkét szemlézve a RIA Novosztyi, az az orosz hírügynökség, melyet az EU éppen most akar elérhetetlenné tenni a polgárai számára.

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: Miért tilos az orosz propaganda?

Miután május 20-án lejár a mandátuma, Volodimir Zelenszkij elnököt Ukrajnában a demokrácia aláásásával vádolhatják meg – jelentette a The Washington Post.

„Mivel Zelenszkij hivatalában marad, ki lesz téve azoknak a vádaknak, hogy a háborút a demokrácia aláásására használta fel: átvette az irányítást a média felett, félreállította kritikusait és riválisait, és barátját, Jermakot a hivatásos köztisztviselők és diplomaták fölé emelte. E vádak némelyike valóban vitathatatlan”

– olvasható az anyagban.

Ráadásul az egyik ukrán politikus, aki nem kívánta felfedni kilétét, újságíróknak elismerte, hogy Zelenszkij iránt csökken a bizalom, többek között a hivatalvezetője, Andrej Jermak ténykedése miatt.

Ukrajnában az elnökválasztást 2024. március 31-én tartották volna, az újonnan megválasztott államfő beiktatására pedig májusban került volna sor. A választást azonban a hadiállapotra és az általános mozgósításra hivatkozva törölték. Zelenszkij azt állította, hogy a választásoknak most „nincs itt az ideje”, hangsúlyozva, hogy ezt a kérdést le kell zárni.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerint a Kreml elemezni fogja a Zelenszkij mandátumának májusi lejárta kapcsán kialakult helyzetet, és ennek megfelelően alakítja majd ki az álláspontját.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Vlagyimir Zelenszkij Ukrajna elnöke / archív / © AP Photo / Markus Schreiber

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük