KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna még több és több pénzt követel

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ennek hátterében az áll, hogy a rendelkezésre bocsátott 7,1 milliárd eurót szinte teljes egészében felhasználták, és csak háromszázmillió maradt új fegyverek vagy lőszerek vásárlására.

A német védelmi minisztérium további 3,8 milliárd eurós támogatást kért a szövetségi kormánytól Ukrajnának erre a pénzügyi évre. A Bild beszámolója szerint Berlin idén 7,1 milliárd euró katonai segélyt nyújtott Kijevnek. A pénzeszközöket olyan katonai áruk kifizetésére használták fel, amelyeket Ukrajna közvetlenül az ipartól vásárol. Ezenkívül a pénzt a Bundeswehr által a fegyveres erőknek átadott fegyverek átrendezésének finanszírozására fordítják.

Most azonban Ukrajnának sürgősen fokozott támogatásra van szüksége a megszálló erők elleni hatékony védekezéshez. A lap szerint szerdán a német védelmi minisztérium vezetője, Boris Pistorius Olaf Scholz kancellárral tárgyalt a kérdésről, csütörtökön pedig a pénzügyminiszterrel. A költségvetésen felüli kiadásokat júniusban kell a parlament elé terjeszteni jóváhagyásra. Beleértve az ellenfinanszírozást is.

A 2025-ös költségvetést illetően a dolgok egyre bonyolultabbak: a Bild szerint Pistorius 6,7 milliárd eurós többletigényt jelentett be a Bundeswehr számára. Minisztériuma pedig rekordösszegű, 15 milliárd eurós támogatást irányzott elő Ukrajnának.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: colourbox.com

Ez is érdekelheti:  Az ukrán katona ellopta a tankot, majd átszökött az orosz oldalra

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük