KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Újabb orosz hírügynökségeket tilt be az Európai Unió

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az EU nagykövetei megállapodtak abban, hogy három orosz hírügynökséget szankciók alá helyeznek, ami gyakorlatilag az egész unióban betiltaná őket. Moszkva „megtorló intézkedésekkel” fenyegette meg az Oroszországból tudósító nyugati újságírókat.

A döntés a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökséget, a Rosszijszkaja Gazeta és az Izvesztyija című újságokat, valamint az Európa Hangja cseh hírportált érinti, amelyet brüsszeli és prágai tisztviselők oroszbarát „propaganda” terjesztésével vádolnak – jelentette be szerdán Vera Jourova, az EU értékekért és átláthatóságért felelős biztosa.

Jourova nem részletezte, hogy milyen intézkedésekre kerül sor a kiadványok ellen, de az EU által már szankcionált hírügynökségek – nevezetesen az RT és a SputnikNews – elvesztették az EU-ban a sugárzási jogukat, és honlapjaikat az egész unióban blokkolták.

Miután az uniós külügyminiszterek megállapodtak, a szankciók valószínűleg az EU Oroszországgal szembeni gazdasági szankcióinak 14. csomagjának részeként lépnek majd hatályba. Az uniós tisztviselők remélik, hogy a június végi csúcstalálkozón sikerül megállapodniuk a csomagról, amely az orosz energiaágazat elleni szankciókat és az orosz hadsereg által használt áruk exportjának korlátozását is magában foglalja.

„Ha ezeket az intézkedéseket az orosz média ellen meghozzák… akkor, annak ellenére, hogy a nyugati tudósítók nem akarják, nekik is érezniük kell a mi megtorló intézkedéseinket” – mondta korábban szerdán Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

„Villámgyorsan és a nyugatiak számára rendkívül fájdalmasan fogunk válaszolni” – tette hozzá.

Orosz Hírek

Kiemelt képen a Russia Today szerkesztősége. Az RT az elsők között volt, melyet az Európai Unió a maga mindig „demokratikus” módján betiltott az Európai Unióban.

Ez is érdekelheti:  Szlovák kormánytagok cáfolják a Robert Ficoról szóló médiahíreket

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük