KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szakértő: A Robert Fico elleni merényletben a békepártiságot és a keresztény értékeket érte támadás

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nem értek egyet a kormány politikájával – ezzel indokolta a 71 éves lévai Juraj Cintula szlovák író, miért lőtte meg szerdán Robert Fico szlovák miniszterelnököt. A támadás híre az egész világot bejárta, sorra szólaltak meg vezető politikusok, valamint szakértők is. Georgi Markov hazánkban élő volt bolgár alkotmánybíró is megosztotta gondolatait – állítása szerint a Fico elleni támadás figyelmeztetés Orbán Viktor kormányfőnek és Donald Trump volt amerikai elnöknek.

– Ez politikai, és nem bűnügyi lövöldözés – osztotta meg álláspontját a Robert Fico elleni támadással kapcsolatban szerdán Georgi Markov hazánkban élő volt bolgár alkotmánybíró. A szlovák miniszterelnököt ugyanis szerdán a délutáni órákban lőtte meg többször egy 71 éves lévai író, Juraj Cintula, aki azzal indokolta a támadást, hogy nem értett egyet a kormány politikájával.

Ez is érdekelheti:  Breaking: Merényletet követtek el Robert Fico szlovák kormányfő ellen (videó)

Markov viszont úgy látja, a Fico elleni lövöldözés egy figyelmeztetés is volt Orbán Viktor miniszterelnöknek és Donald Trump volt amerikai elnöknek.

„Mert Fico az első miniszterelnök Európában, aki nyilvánosan kijelentette népének, hogy követni fogja Orbán Viktor békepolitikáját”

– fogalmazott a Pik nevű bolgár hírportál hasábjain.

A szakértő a magyar kormányfő politikájához sorolta a nemzeti állam megerősítését és a keresztény értékek védelmezését, miközben harcol az orosz–ukrán háború eszkalációja, Európa iszlamizálódása, az illegális migráció, valamint a genderideológia ellen. Kiemelte egyúttal azt is, hogy Fico

„az első baloldali Orbán-barát miniszterelnök”,

a szlovák kormányfő ugyanis megértette,

„a harc már nem jobb- és baloldal, hanem háború vagy béke, szuverenitás vagy Soros-gyarmat között folyik”.

Markov úgy látja, Ficoót azért is tarthatják veszélyesnek, mert egyre többen követnek hasonló politikát Európában. Példaként Herbert Kicklt, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökét, a cseh Andrej Babist, valamint a szlovén Janez Jansát említette meg.

Hozzátette: mindezeken felül Közép-Európában egy keresztény szövetség van kialakulóban, ahogy azt Orbán Viktor már 2014-ben előre jelezte Tusványoson.

A bolgár szakértő szerint Trump nagy esélyekkel fog indulni az amerikai elnökválasztáson ősszel, arra számít, hogy a jelenlegi amerikai elnök, Joe Biden és szövetségesei által indított boszorkányüldözés nem fog célba érni, nem fogják tudni ellehetetleníteni a republikánus politikust.

Június 9-én az európaiaknak véget kell vetniük a neoliberális őrületnek, amely a harmadik világháborúba vinne minket

– fogalmazott Markov.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Robert Fico szlovák miniszterelnök feltételezett merénylőjét veszik őrizetbe a lőfegyveres támadás helyszínén, a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én. Fotó: Radovan Stoklasa Forrás: MTI/TASR

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük