KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Történelmi csúcsot ért el az éves infláció Németországban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tovább nőtt az infláció Németországban, a márciusi 7,3 százalékról áprilisban 7,4 százalékra emelkedett – erről számolt be a Német Szövetségi Statisztikai Hivatal (Destatis).

A mutató rekord lett a Destatis méréseinek teljes történetében. A hivatal szerint áprilisban a fogyasztói árak Németországban további 0,8%-kal emelkedtek a márciusi 2,5% százalékos emelkedéstől számítva, ami egybeesett az elemzői előrejelzésekkel és az előzetes becslésekkel is.

Ugyanakkor az országban az uniós szabványok szerinti fogyasztói árak (harmonizált fogyasztói árindex) a végső értékelés szerint az egy hónappal korábbi 7,6%-ról 7,8%-ra gyorsították az árak növekedését egy év alatt. Áprilisban további 0,7%-kal emelkedtek  az árak az egy hónappal korábbi 2,5%-hoz képest. A mutatók egyébként teljes mértékben egybeestek az előzetes elemzői várakozásokkal.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Az elmúlt évtizedek legnagyobb korrupciós botránya bontakozik ki a fővárosi számlagyár ügyében

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük