KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Több mint 900 célpontra mért csapást az orosz tüzérség a moszkvai katonai szóvivő szerint

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Több mint kilencszáz ukrán katonai célpontra mértek csapást az elmúlt nap folyamán az orosz tüzérségi erők – jelentette ki Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a szerdai hadijelentést ismertetve.

A tábornok szerint csapások ukrán 128 vezetési pontot, 169 lőállásban lévő tüzérségi és aknavetős üteget, valamint 623 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást értek. Az ukrán veszteségek között sorolt fel mintegy kétszáz embert, 24 haditechnikai eszközt, köztük egy amerikai M777-es taracküteget, egy 203 milliméteres 2SZ7-es Pion ágyút, egy Grad rakétasorozatvetővető rendszert és két lőszerraktárt.

Konasenkov azt mondta, hogy a légierő harcászati repülőgépei és drónjai több mint 140 „nacionalistát”, kilenc harckocsit és gyalogsági harcjárművet, egy Grad-üteget, hat tüzérségi löveget és aknavetőt, 13 különböző katonai járművet és egy Osza-AKM légvédelmi rakétarendszert likvidáltak. Nagypontosságú levegő-föld rakéták öt vezetési pontra, valamint 29 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra mértek csapást.

Az orosz légvédelem a beszámoló értelmében lelőtt egy ukrán Szu-25-ös repülőgépet és egy Mi-8-as helikoptert, két Szmercs rakétát és hét drónt.

Az orosz védelmi tárca összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 185 repülőgépet, 129 helikoptert, 1077 drónt, 326 légvédelmi rakétarendszert, 3363 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 457 rakétasorozatvetőt, 1744 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 3329 speciális katonai járművet veszítettek

Jelena Siskina, a donyecki parlament büntető- és közigazgatási törvénykezési bizottságának elnöke közölte, hogy az ukrán erők oldalán a Donyec-medencében elfogott külföldi zsoldosok nem tartoznak a fogolycsere hatálya alá. A képviselő a csak Moszkva által függetlennek elismert szakadár köztársaság kormányának hivatalos Telegram-csatornáján kifejezte reményét hogy a foglyok perén „érvényesülni fog a jogállamiság és a nemzetközi egyezmények betartása” és hogy minden ország, „köztük Európa és az Egyesült Államok is”, elküldi képviselőit a nemzetközi bíróságra.

Ez is érdekelheti:  Nem kellett sokat várni: Magyar Péter bejelentette, hogy beül az Európai Parlamentbe

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük