KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

The Spectator: A Nyugat az orosz légvédelem miatt nem szállít vadászgépeket Ukrajnának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Nyugat nem akar F-16-os vadászrepülőgépeket szállítani Kijevnek, mert Oroszország komoly földi légvédelmi rakétaelhárító rendszereket telepített – írja a The Spectator.

„Az Ukrajna feletti égboltot az orosz légvédelem több „rétege” fedi le – a nagy hatótávolságú rendszerektől (a jól ismert S-400 Triumf) a nagyobb számú és mobilisabb közepes hatótávolságú rendszerekig, mint például a Buk és Tor rövid hatótávolságú SAM-ek”

olvasható a cikkben.

Az orosz fél nagy hatótávolságú célfelderítő rendszereket is telepített, például 48Ya6-K1 Podlet radarállomásokat, amelyek lehetővé teszik az ukrán repülőgépek és helikopterek lelövését még messze a frontvonal mögött – olvasható a cikkben.

Január végén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök – miután a nyugati országok tankok szállítására tettek ígéretet a kijevi rezsimnek -, repülőgépeket és nagy hatótávolságú rakétákat is kért segítségképpen a Nyugattól.

Sajtóértesülések szerint az amerikai kormányzat egyes tagjai lobbiznak az F-16-os vadászgépek átadásáért az ukrán fegyveres erők részére. Joe Biden elnök viszont kizárta ennek lehetőségét. Emmanuel Macron francia elnök ugyanakkor éppen ellenkezőleg, engedélyezte a harci gépek szállítását. Párizs már az ukrán pilóták kiképzésének kérdését tanulmányozza Kijev kérésére.

Oroszország tavaly tavasszal jegyzéket küldött a NATO-országoknak az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov külügyminiszter megjegyezte, hogy minden katonai felszerelést tartalmazó rakomány legitim célpontot jelent az orosz légierő számára.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Ilaria Salis, az olasz kommunista terrorista ügye önmagában elég indokot szolgáltat arra, hogy elgondolkozzunk az EU-tagságunkon

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük