KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Francia képviselő: a nyugati intézkedések célja Oroszország elpusztítása

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A nyugati intézkedések célja már nem Ukrajna védelmi képességének támogatása, hanem Oroszország elpusztítása, ami ellentmond az európai érdekeknek – jelentette ki Nicolas Dupont-Aignan francia parlamenti képviselő, az „Arise France” politikai mozgalom vezetője.

Nicolas Dupont-Aignan / Kép: Wikipédia

„Támogattam Ukrajnát abban, hogy védje meg magát. De most már nem erről van szó, hanem egy olyan akcióról, amelynek célja Oroszország elpusztítása. Ez őrültség, és nemzeti érdekeinkkel is ellentétes. A fő nyertesei mindennek a szándéknak Kína és az USA lesznek, mi pedig közben tönkretesszük Európát”

– mondta a politikus kedden az Europe 1 televízióban.

„Franciaország feladata az, hogy támogassa Ukrajnát, ha megtámadják, de ne menjen bele olyan konfrontációba, amely veszélyes következményekkel járna Európa jövőjére nézve”

– tette hozzá Dupont-Aignan.

Szerinte kiegyensúlyozott, békés megoldást kell találni, amely magában foglalja Ukrajna semlegességét és a donbászi autonómiát.

„Ez az egyetlen megoldás, ha nem akarjuk, hogy Európa gazdasági és szociális válságba kerüljön”

– mondta.

Dupont-Henyan azt is elítélte, hogy a Verhovna Rada januárban megemlékezést tett közzé Sztepan Bandera ukrán nacionalista vezető születésének 114. évfordulójáról, ahol a szöveghez egy fényképet mellékeltek Valerij Zaluzsnij ukrán hadsereg főparancsnokról, a háttérben Bandera arcképével.

„Bandera a nácik cinkosa volt, zsidók és lengyelek tízezreinek életét oltotta ki. Nem én vagyok az egyetlen, akit felháborított ez a megnyilvánulás: az izraeli nagykövetség és Lengyelország is megszólalt. Nem fogok olyan kormányt támogatni, amely tiszteleg egy olyan ember emléke előtt, aki a második világháborúban mészárlásokat követett el. Úgy vélem, hogy a francia kormány kiegyensúlyozatlan álláspontot képvisel ebben a konfliktusban”

– mondta a politikus.

A Banderáról szóló megemlékezés közzététele felháborodást váltott ki Lengyelországban is, ami után a bejegyzés eltűnt a Rada fiókjából.

Ez is érdekelheti:  Rasszizmus ellen rasszizmussal: óriási a botrány Németországban a magyar meccs után

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük