KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Támadás érte az EU-nagykövetet Szudánban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Támadás érteAz EU szudáni nagykövetét hétfőn. A szudáni hadsereg és a Gyorsreagálású gató Erők (RSF) között folyamatos összecsapások zajlanak Kartúmban. A támadás hírét Josep Borrell, az Európai Unió vezető diplomatája jelentette be.

A követet „saját rezidenciáján támadták meg” – írta Borrell a Twitteren. Nem árult el részleteket az incidenssel kapcsolatban, és azt sem mondta, hogy ki állt a támadás mögött. Nem világos, hogy az uniós nagykövet megsérült-e a támadásban.

Borrell az incidenst a „bécsi egyezmény durva megsértésének” nevezte, hozzátéve, hogy a diplomáciai képviseletek biztonsága a nemzetközi jog szerint a fogadó ország felelőssége.

Mintegy két órával korábban az EU vezető diplomatája egy másik Twitter-bejegyzésben közölte, hogy az EU „azon dolgozik, hogy meggyőzze mindkét oldalt, fontolják meg [a] humanitárius tűzszünetet, és szorgalmazzák a párbeszédet”, hozzátéve, hogy a polgári lakosságnak „sürgősen fegyvernyugvásra van szüksége”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Global Look Press

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Brutális hatalmi harc kezdődött ma Szudánban a hadsereg és a félkatonai Gyorsreagálású Erők között

Több százan megsérültek és sokan meghaltak a szudáni összecsapásokban

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: