KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Támadás érte az EU-nagykövetet Szudánban

Támadás érteAz EU szudáni nagykövetét hétfőn. A szudáni hadsereg és a Gyorsreagálású gató Erők (RSF) között folyamatos összecsapások zajlanak Kartúmban. A támadás hírét Josep Borrell, az Európai Unió vezető diplomatája jelentette be.

A követet „saját rezidenciáján támadták meg” – írta Borrell a Twitteren. Nem árult el részleteket az incidenssel kapcsolatban, és azt sem mondta, hogy ki állt a támadás mögött. Nem világos, hogy az uniós nagykövet megsérült-e a támadásban.

Borrell az incidenst a „bécsi egyezmény durva megsértésének” nevezte, hozzátéve, hogy a diplomáciai képviseletek biztonsága a nemzetközi jog szerint a fogadó ország felelőssége.

Mintegy két órával korábban az EU vezető diplomatája egy másik Twitter-bejegyzésben közölte, hogy az EU „azon dolgozik, hogy meggyőzze mindkét oldalt, fontolják meg [a] humanitárius tűzszünetet, és szorgalmazzák a párbeszédet”, hozzátéve, hogy a polgári lakosságnak „sürgősen fegyvernyugvásra van szüksége”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Global Look Press

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Brutális hatalmi harc kezdődött ma Szudánban a hadsereg és a félkatonai Gyorsreagálású Erők között

https://internetfigyelo.com/tobb-szazan-megserultek-es-sokan-meghaltak-a-szudani-osszecsapasokban/

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük