KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bemutatkozik a Magyar-Osztrák Szövetség a Békéért és Semlegességért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A magyar Fórum a Békéért mozgalom és az osztrák Társadalmi Koalíció a Békéért és a Semlegességért 2023. február 24-én összefogott Ausztria semlegességének megvédéséért, és Magyarország semlegességének eléréséért. Első közös rendezvényüket május 12-én 18 órai kezdettel tartják Bécsben, a Rögergasse 24-26. sz. alatt.

Osztrák partnereink erről az alábbi tájékoztatást adták ki:

Bemutatkozik a Magyar-Osztrák Szövetség a Békéért és Semlegességért

időpont:

Péntek, 2023.05.12. – 18:00

helyszín:

Rögergasse 24-26, 1090 Bécs

Politikai és médiaelitjeink minden lehetőséget kihasználnak, hogy Ausztria a lehető legközelebb kerüljön a NATO-hoz. Ez végső soron azt jelenti, hogy háborúpárti országgá kellene válnunk. Az osztrákok nagy többsége elutasítja az Oroszország elleni háborúban való részvételt, és joggal tart attól, hogy biztonságunk és gazdaságunk veszélybe kerül. „Szociális szövetség a békéért és semlegességért” néven azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a lehető legszélesebb körű szövetséget és mozgósítást hozzuk létre a semlegesség fenntartása érdekében. Az alkotmánysemlegesség tényleges érvényesítése óriási hozzájárulás lenne a békéhez.

Az európai békerend kialakítása helyett Kelet-Európa neokapitalista elitje bekapcsolódott a NATO-ba és az EU-ba, és így lehetővé tette Washington és Brüsszel számára, hogy a lakosság komoly aggodalma ellenére szembeforduljon Oroszországgal. Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon a többség ellenzi az Oroszország elleni háborús erőfeszítéseket, ami még jobban fenyegeti őket, mint Ausztriát. Ezért különösen hangos szomszédaink körében a semlegességre és az Oroszországgal való békére vonatkozó alulról jövő felszólítás, amelyre a kormányoknak is válaszolniuk kell.

Összefogtunk a Magyar Békefórummal, hogy kiálljunk a semlegesség mellett. A szövetséget mintegy ezren támogatták aláírásukkal. Javaslatainkat szeretnénk a nyilvánosság elé tárni, és megpróbáljuk elérni, hogy Csehország és Szlovákia képviselői csatlakozzanak hozzánk.

Flyer Magyar-Osztrák Szövetség a Békéért és Semlegességért bemutatkozikhttps://www.selbstbestimmtes-oesterreich.at/sites/default/files/2023-04/oesterreichungarn_12_05_23_rz.pdf

Magyar Békekör

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: