KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szlovákia továbbra is euróban akar fizetni az orosz gázért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Pozsony euróban kívánja kifizetni az oroszoktól kapott gáz ellenértékét – ezt Eduard Heger Szlovákia miniszterelnöke közölte a szlovák TV „Szombati párbeszédek” című műsorában.

„Szlovákia május második felében az eddigiekhez hasonlóan euróban fizet az orosz gázért. Ez a mi tervünk” – mondta a kormányfő.

Ugyanakkor biztosította a nézőket, hogy amennyiben megszűnne az orosz gázszállítás, akkor sincs gond, hiszen Szlovákiának óriási mennyiségű gáztartalékot felhalmoznia, ami 2023 áprilisáig is kitart.

Heger azt azonban elismerte, hogy az orosz gázimport azonnali leállítása „komoly problémát” jelentene az uniós országoknak, ami jelentősen érintené Szlovákiát, hiszen az ország földgázszükségletének több mint 80%-át Oroszország biztosítja.

Mint ismert március 31-én Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy a barátságtalan országoknak rubelben kell fizetniük az Oroszországtól vásárolt gázért.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: Több magyar állampolgár jelentkezett az izraeli nagykövetségen az éjszaka folyamán

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük