A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz űrparancsnok a harmadik világháború lehetséges kiváltó okaira figyelmeztet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy űrhajó elleni támadás bevezetheti a következő globális háborút – jelentette ki Dmitrij Rogozin, a Roszkozmosz orosz nemzeti űrügynökség vezetője szombaton.

„Azt kell szem előtt tartani, hogy egy űrhajó másik hatalom általi megsemmisítése a harmadik világháborút jelenti. Ez casus belli és ehhez nem fér kétség” – mondta Rogozin.

Rogozin kommentálta Washingtonnak azt a döntését, hogy leállítja a műholdellenes rakétakísérleteket. Kamala Harris alelnök a lépést azzal indokolva jelentette be hétfőn bejelentette hogy ezek a kísérletek meggondolatlanul veszélyesek, hiszen jelentős űrtörmeléket hagynak maguk után.

A Roszkozmosz főnöke azonban azzal érvelt, hogy az Egyesült Államok most „ártatlan galambnak mutatja magát” , mert már elvégezte az összes számára fontos, szükséges tesztet. „Ezt a bejelentést ezért szigorúan propagandának kell tekinteni” – mondta.

Rogozin felhívta a figyelmet arra, hogy az amerikaiak Boeing X-37-es, pilóta nélküli amerikai űrsiklószerű űrszondája, amely a Föld körül kering és potenciálisan felhasználható kémkedésre, de tömegpusztító fegyverek szállítására is. Egyben utalt arra is, Oroszország és Kína javaslatát a fegyverek világűrben való elhelyezésének tilalmáról szóló szerződés aláírásáról Washingtonban néma csend fogadta.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Időjárási műhold felbocsátása a floridai Cape Canaveralből, 2022. március 1. © Chandan Khanna / AFP

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: