KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fico: Ha felakasztva találnak, nem én voltam

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A világnak meg kell tudnia azokat az állatiasságokat, amiket Čaputová, Heger, Matovič és Lipšic követtek el. Ilyen munkacímmel hívott össze sajtótájékoztatót Robert Fico, a Smer elnöke.

Olyan ponthoz érkezett az ország, ami már nem vicc, mondta Robert Fico szombat délutáni sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki párt vezetője kifejtette, nem személyesen róla, Robert Ficóról  van szó, hanem arról, milyen helyzetbe került az ország a jelenlegi kormányzat alatt, Zuzana Čaputová köztársasági elnök aktív támogatása mellett.

Vegyék már észre végre, mi történik itt. A jelenlegi kormány az ellenzék likvidálása mellett döntött”

– mondta.

Szerinte a kabinet olyan praktikákhoz folyamodik, amelyekért a fasisztáknak, vagy az Állambiztonsági Szolgálatnak sem kellett volna szégyenkezni, ha arról van szó, hogy eltávolítsák a politikai ellenfeleiket.

Fico szerint így távolították el a számukra kényelmetlen Marián Kotlebát, megfosztva képviselői mandátumától, noha esetében nem volt szó erőszakos bűncselekményről, bár Kotleba cselekvését Fico nem kívánta kommentálni. Fico szerint miután őt eltávolították, az újságírók lesznek a következők, ha nyilvánosságra hozzák a jelenlegi kormány tagjainak adóügyeit.

Fico szerint alkotmánysértő, hogy meg akarják őt fosztani képviselői mandátumtól. Felhívta a figyelmet a szólásszabadság fontosságára. „Miért csörgettük a kulcsokat 1989-ben?” – kérdezte Fico, aki korábban azt mondta, nem vette észre a rendszerváltást. Fico szerint a Speciális Ügyészség ügyészei találták ki a vádiratot, a kassai nyomozó aláírását pedig ráhamisították, így állt össze a történet a bűnszervezetről, amelyet Robert Kaliňákkal vezettek. Ez Lipšic és Matovič munkája. Fico szerint ez a két ember vérbosszút esküdött a jelenlegi ellenzék ellen. Ezért választotta ki speciális ügyésznek „Matovič Lipšicet, akit jogerősen elítéltek, a politikust, a volt minisztert, a csalót, aki úgy gyűlöli a jelenlegi ellenzéket, mint kecske a kést. Sokkoló, hogy mindezt ebben a formában előkészítették ellenem, Kaliňák ellen, doktor Para ellen, és még úgy is intézték, hogy javasolták vizsgálati fogságba helyezését annak, akinek, és elintézték, hogy mentelmi jogom felfüggesztéséről a parlament döntsön.”

Bizonyos mértékig örülök is, hogy két év intenzív keresés nyomozás után semmilyen gazdasági, erőszakos vagy ne adj’ isten szexuális bűncselekménnyel nem tudtak kapcsolatba hozni, erre fel olyan ügyeket hoznak fel velem szemben, ami a munkámhoz tartozott. Bűnszövetkezetet hoztam létre, mikor kineveztem különböző tisztségekbe a közeli embereimet”

– mondta.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Mi lesz, ha nem?

„Annak ellenére, hogy ez az egész úgy néz ki, mint egy thriller, úgy döntöttünk, hogy nem nézhetjük ezt tétlenül. Minden EU-s vezetőnek levelet küldtem tegnap. Ebben nagyon részletesen leírtam az elmúlt napok és órák történéseit. És nagyon meg vagyok lepődve a reakciókon. Ők ugyanis ezeket a híreket nem kapták meg a nagykövetségeiktől. Tájékoztattuk az Európai Parlament nagyobb frakcióit is. Szerdán Brüsszelbe utazom, hogy személyesen tájékoztassam őket. 30 parlamenti képviselő az EB elnökéhez fordul levélben, melyben tájékoztatják a helyzetről. A legnagyobb fekély az európai jogtiprásban nem Magyarország, nem Lengyelország, nem Málta. Ez a fekély Szlovákia, és az, amit itt csinálnak” – mondta.

Robert Fico beszédében az államfőt amerikai asszonyságnak nevezte, akinek az a célja, hogy Szlovákiát szegény amerikai gyarmattá tegye. 

Luboš Blaha állt az emelvényre Fico után. Elmondta, a párt vezetése egyhangúlag a pártelnök mögött áll. Szerinte azért indult eljárás Ficoék ellen, mert Andrej Kiska és Igor Matovič adóügyeiről beszéltek.

Blaha azt mondta, Hitler ugyanígy kezdte, nem a zsidókat, hanem politikai ellenfeleit küldte koncentrációs táborokba.

Blaha a Smet és a DenníkN-t is bírálta, véleménye szerint ők konstruálták a Smerről szóló ügyek egy részét. Szerinte az információikat állami szervektől kapták. Miközben ellenzéki vezetőt akarnak bebörtönözni, Čaputová fákat ültet, és olasz kávécskákat iszik – mondta Blaha.

Ladislav Kamenický Marián Lučanský vizsgálati fogságban öngyilkosságot elkövetett országos rendőrfőkapitány képével a kezében kezdte beszédét. Szerinte fasiszta rendszer van kialakulóban Szlovákiában. Kamenický szerint Lučanský azért ment el a rendőrségtől, mert nem tudta nézni, hogyan politizálódik át a rendőrség. Kamenický attól tart, Kaliňák vagy Fico úgy járhat a börtönben, mint Lučanský  járt. Szlovákiában meghalt az igazságszolgáltatás – jelentette ki.

Szerinte a Specializált Büntetőbíróság, és a Speciális Ügyészség egy óriási polip, egy maffia, melynek a célja a politikai ellenfelek eltávolítása.   

Újságírói kérdésre válaszolva Fico elmondta, ha hatalomra kerülnének, nem számolnák fel a Specializált Büntetőbíróságot és a Speciális Ügyészséget, és a képviselői immunitást sem állítanák vissza régi formájába.

Ez is érdekelheti:  Megvan Magyar Péter pártja

Ugyancsak újságírói kérdésre válaszolva Fico megismételte:

Európában nem Magyarország vagy Lengyelország a probléma.  Magyarországot azért támadják, mert a kormánypárt teljesíti azt a programot, amelyet a választásokon ígért meg a választóknak”

– mutatott rá a volt szlovák miniszterelnök, hozzátéve, Szlovákia a problémás, ahol a kormányzat „el akarja takarítani útjából” és „börtönbe akarja csukatni” a legerősebb ellenzéki párt vezetőjét.

Kaliňák lehetséges vizsgálati fogságba helyezésével kapcsolatban elmondta, tiszteletben fogják tartani a bíróság döntését. Ugyanakkor bírálta az igazságszolgáltatási rendszert. Szerinte a bírák gyakran a sajtótól való félelmükben döntenek a jelenlegi politikusok számára kényelmetlen ügyekről. Fico elmondta, szereti az életét, így, ha netán felakasztva találnák, akkor az nem ő volt – mondta.

Ma7.sk

 

Kapcsolódó:

Pozsony: Vizsgálati fogságba helyezték Robert Kaliňák volt belügyminisztert

Szijjártó: a magyar kormány figyelemmel követi a szokatlan szlovák belpolitikai eseményeket

Szlovákia továbbra is euróban akar fizetni az orosz gázért

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük