KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Pozsony: Vizsgálati fogságba helyezték Robert Kaliňák volt belügyminisztert

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Robert Kaliňák volt belügyminiszter vizsgálati fogságba helyezéséről döntött ma a Specializált Büntetőbíróság – közölte Katarína Kudjáková, az intézmény szóvivője.  

A döntés nem jogerős. A terhelt panasszal élt a döntés ellen. Erről  a Legfelsőbb Bíróság jogosult dönteni. A kényszerintézkedés helyszínéül a fővárosi büntetés-végrehajtási intézetet jelölték ki.

A rendőrség szerdán bűnszövetkezet létrehozásának és támogatásának bűntette, hivatali jogkörrel való visszaélés, valamint a kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetése gyanújával indított Kaliňák és Robert Fico ellen eljárást, melyet kiterjesztettek Marek Para ügyvédre is.

Kaliňákot őrizetbe vették, pénteken hallgatták ki a Specializált Büntetőbíróság bazini részlegén. A speciális ügyész azért javasolta vizsgálati fogságba helyezését, mert véleménye szerint fennáll a tanúbefolyásolás veszélye, illetve a gyanúsítottak akadályozhatják az igazságszolgáltatást.

A bíró egyetértett az ügyész indoklásával, mivel szerinte az egykori tárcavezető ellen alapos a gyanú.

Marek Para esetében vasárnap reggelig kell dönteni a vizsgálati fogságba helyezésről, ahogy Martin Ciriak, a Szlovák Információs Szolgálat munkatársáéról is, akit vesztegetés elfogadásával gyanúsítanak.

Kiemelt kép: TASR

Ma7.sk

Kapcsolódó:

Szijjártó: a magyar kormány figyelemmel követi a szokatlan szlovák belpolitikai eseményeket

Fico: Ha felakasztva találnak, nem én voltam

Ez is érdekelheti:  Breaking: Merényletet követtek el Robert Fico szlovák kormányfő ellen (videó)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük