KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Sajtóhírek szerint nem sikerült megkötni az olajszankciókra vonatkozó megállapodást

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Közölte a BBC, diplomáciai forrásokra hivatkozva.

Diplomáciai források szerint az EU nagykövetei ismét nem jutottak megállapodásra az orosz olajimportra vonatkozó szankciókról. Hétfő reggel Brüsszelben tartottak megbeszélést, miután vasárnap este nem sikerült megegyezniük a hatodik szankciócsomagról.

Az elmúlt hetekben különböző lehetőségeket vitattak meg –

a legutóbbi kompromisszumos terv szerint először a tengeri szállítású olajat kellene megszankciózni, a csővezetékeket pedig későbbre hagyni.

A tisztviselők remélték, hogy hétfő délutánra sikerül megegyezniük, amikor az EU vezetői rendkívüli csúcstalálkozóra gyűlnek össze Brüsszelben.

Bár a vezetők valószínűleg nem fognak előrelépést elérni a javaslatok nagyon részletes, technikai aspektusait illetően – és ez még csak nem is szerepel kifejezetten a napirenden –, egyes tagállamok felvethetik a kérdést, akár a teremben, akár kétoldalúan.

Zelenszkij is hozzászólt

Ukrajna elnöke, Zelenszkij is be fog tárcsázni a csúcstalálkozóra. A múlt héten csalódottságának adott hangot a késedelmek miatt:

De honnan van ennyi hatalmuk azoknak, akik blokkolják a hatodik csomagot?”

Míg az olyan tengerparttal nem rendelkező országok, mint Szlovákia és a Cseh Köztársaság hosszabb kivonási időszakot kértek az orosz vezetékes olajtól való függőségük miatt, Magyarországot széles körben a megállapodás legfőbb akadályának tekintik.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a múlt héten levélben fordult az Európai Tanácshoz, amelyben azt írta, hogy szerinte az olajszankciókat nem is kellene megvitatniuk a vezetőknek, mivel az csak a megosztottságot hangsúlyozná.

A magyar kormány az olajtilalmat ahhoz hasonlította, mintha atombombát dobnának a gazdaságára.

Mandiner

Kiemelt kép: amp.rappler.com

Ez is érdekelheti:  Kína és Oroszország stratégiai partneri viszonyáról

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük