KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ideges az olajpiac, a várható EU embargó miatt tovább emelkedik az olajár

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Információkat várnak a piacok az Európai Unió (EU) oroszországi energiaforrás-importtal kapcsolatos döntéseiről, valamint az Irán által feltartóztatott görög tankerek körüli helyzetről. Ennek fényében az olaj világpiaci ára tovább emelkedik.

A Brent olaj augusztusi határidős ára 0,43%-kal 116,06 dollárra nőtt hordónként. Ami a júliusiakat illeti, az ár 0,28%-kal 119,77 dollárra nőtt. A WTI nyersolaj júliusi határidős ára 0,32%-kal emelkedett, és elérte a 115,44 dollárt hordónként – írja a Prime Agency.

A piacok továbbra is értékelik az olajellátás kilátásait, figyelembe véve az EU-ban folyó tárgyalásokat, ahol az egyik téma az oroszországi energiaforrások szállításának korlátozása. Az Európai Unió már egy hónapja nem tudta elfogadni az új oroszellenes szankciócsomagot. Ennek oka az európai országok közötti nézeteltérés az olajembargó kérdésében.

Az olajellátás bizonyos kockázatait a görög tankerekkel kapcsolatos helyzettel kapcsolatos hírek is gerjesztik. Az iráni hadsereg ugyanis két görög lobogó alatt közlekedő tankhajót foglalt le a Perzsa-öbölben. Az Iszlám Forradalmi Gárda szerint ez volt a válaszuk a görög hatóságok fellépésére, akik néhány hete lefoglaltak egy iráni olajszállító tankert, majd átadták az olajat az amerikai hatóságoknak.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Ez is érdekelheti:  Eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük