KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Reuters: Észak-Korea orosz műholdon keresztül sugározza tévéadásait

Néhány napja az észak-koreai televíziót a korábbi kínai helyett orosz műholdon keresztül sugározzák. A változtatás megnehezíti Dél-Korea számára a televíziós műsorok nyomon követését – számol be a hírügynökség – számol be a Reuters hírei nyomán a Russia Today.

Az észak-koreai központi televízió jeleit június 29. óta az Express 103 orosz műholdról sugározzák – közölte egy dél-koreai műholdvevő szolgáltató a hírügynökség jelentése szerint. Korábban Észak-Korea a ChinaSat12 kínai műholdat használta jelei továbbítására.

A Reuters szerint ezzel a lépéssel a dél-koreai média és a hatóságok számára sokkal nehezebbé vált az adások nyomon követése. A megfigyelésre felhatalmazott médiával és hatóságokkal ellentétben a nagyközönség számára nem hozzáférhető az észak-koreai média.

Az észak-koreai televíziót azonban továbbra is lehet online nézni – számol be a Reuters, ez azonban jelkéséssel és rosszabb minőséggel jár.

Szöulban figyelemmel kísérik az észak-koreai állami televíziót, hogy információkat gyűjtsenek az elszigetelt országról, amellyel Dél-Korea évtizedek óta konfliktusban áll.

A Reuters szerint hétfő reggel óta nem lehet az észak-koreai televízió adását fogni Dél-Koreában.

A műholdat alig néhány héttel azután kapcsolták ki, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök Phenjanba látogatott, ahol találkozott észak-koreai kollégájával, Kim Dzsong Unnal. A látogatás során a két államfő átfogó stratégiai partnerségről szóló megállapodást írt alá, amely a jövőbeni kétoldalú kapcsolatok alapjait hivatott megteremteni, különösen a kultúra és a turizmus, valamint a kereskedelem, a gazdaság és a biztonság területén.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: illusztráció / Legion-media.ru © jim

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük