KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország és Észak-Korea stratégiai partnerségi szerződést ír alá

Vlagyimir Putyin orosz elnök jóváhagyta az Észak-Koreával kötendő stratégiai partnerségi szerződés tervezetét, amelyet várhatóan a közelgő phenjani látogatása során ír alá.

Az orosz államfő kedden kezdi meg kétnapos észak-koreai állami látogatását, amelynek keretében személyes találkozót folytat az ország vezetőjével, Kim Dzsong Unnal, valamint megbeszéléseket tart számos kérdésről, köztük a biztonságról, a gazdaságról és a nemzetközi napirendről.

Órákkal Putyin Phenjanba történő tervezett érkezése előtt Moszkva elnöki rendeletet hozott nyilvánosságra, amely szerint elfogadja „az orosz külügyminisztérium javaslatát az Orosz Föderáció és a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság közötti… átfogó stratégiai partnerségi megállapodás aláírásáról”.

A megállapodás aláírására „a legmagasabb szinten” kerül sor. A rendelet azt is lehetővé teszi az orosz külügyminisztérium számára, hogy „olyan változtatásokat vezessen be a megállapodás tervezetén, amelyek nem alapvető jellegűek”.

Putyin külpolitikai tanácsadója, Jurij Uzsakov hétfőn azt közölte, hogy a szerződés több, a szovjet korszakból és a 2000-es évek elejéről származó, a két ország közötti megállapodást vált fel.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt képen: Vlagyimir Putyin és Kim Dzsong Un / © Getty Images / Kreml Sajtóiroda tájékoztató ; Anadolu Ügynökség

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük