KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Rekordokat döntött Kína Oroszországba irányuló exportja

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Rekordokat döntött a kínai export, azon belül is az, ami Oroszországba irányul. Júliusban kiváló eredményt mutatott a kínai külkereskedelem: az export 333 milliárd dollár körüli ( éves szinten +18% ) , az import 231 milliárd dollár (szinte változatlan), a kereskedelmi többlet havi 100 milliárd dollár.

Különösen érdekes eredmény született az Oroszországgal folytatott kereskedelemben: az export 35%-kal 6,8 milliárd dollárra nőtt. 2022 eleje óta azonban a két ország közötti kereskedelem 30%-kal nőtt . Általánosságban a szankciók bevezetése óta törvényszerű volt volt, hogy „keleti fordulat” következik be gazdaságban.

Egyébként éppen az Oroszországgal szembeni kereskedelmi mérleg hiányának csökkentése (Kína többet kezdett exportálni) lett a rubel árfolyam növekedésének egyik oka – ez teljesen logikus. A másik ok az EU-ba irányuló gázexport csökkenése volt.

Arra lehet számítani, hogy a Kínával és Törökországgal folytatott kereskedelem tovább bővül: ez a két ország lesz az új „kapu” Oroszország irányába sok vállalat számára, köztük európai cégek részére is. Már most nyilvánvaló, hogy a nyugati cégek helyét a kínaiak veszik át.

Kiemelt kép: fbm.ru

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: