KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin megerősítette, hogy csapást mértek az ukrán katonai hírszerzés főhadiszállására

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország célba vette az ukrán hadsereg fő hírszerzési igazgatóságának (GUR) kijevi főhadiszállását – erősítette meg Vlagyimir Putyin elnök kedden.

„Beszéltünk a „döntéshozó központok” elleni csapás lehetőségéről. Természetesen az ukrán katonai hírszerzés központja ilyen kategóriába tartozik, és két-három nappal ezelőtt megtörtént a rajtaütés”

– jelentette ki Putyin.

Az orosz elnök elismerte azt is, hogy korábban ukrán dróntámadás érte Moszkvát. Az ilyen csapások fő célja, hogy megpróbálják „megfélemlíteni” az orosz állampolgárokat, ami „egyértelmű jele” a „terrorista tevékenységnek” Kijev részéről – mondta.

Ukrajnával ellentétben, amely „lakóépületeket” vesz célba Oroszországban, Moszkva csak katonai célpontokat, például lőszerraktárakat vagy üzemanyagraktárakat támad „nagy precizitású” fegyverekkel – tette hozzá.

Moszkva légvédelmi rendszere „rendben volt” a legutóbbi támadás elhárításában – jegyezte meg Putyin, elismerve, hogy van még mit javítani rajta.

Kijev végső szándéka, hogy válogatás nélkül támadjon Moszkvára és más orosz városokra, ” választcsapásra” készteti Oroszországot – jelentette ki az elnök.

„Válaszcsapásokra, tükörakciókra kényszerítenek bennünket. Meglátjuk, mit tehetünk ellene. Ugyanakkor az ukrán állampolgároknak – akiknek természetesen most semmibe sincs beleszólásuk, hiszen Ukrajna totális terrort indított a polgári lakosság ellen – rá kell jönniük, hogy a hivatalban lévő hatóságok mire készülnek”

– mondta Putyin.

A legsúlyosabb fenyegetések között említette továbbá Kijev folyamatos igyekezetét a zaporozsjei atomerőmű működésének „megzavarására”, valamint egy „piszkos” nukleáris eszköz bevetésére irányuló esetleges kísérletet.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Vlagyimir Putyin orosz elnök © Sputnik / Ilja Pitalev

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: