A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Paul Craig Roberts: Az EU nem más, mint Washington bábjainak gyűjteménye – egy nap alatt 60 százalékkal emelkedett a gáz ára Európában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A gáz márciusi határidős ára Európában 1636 dollár fölé ugrott 1000 köbméterre vetítve, ami 60%-kal magasabb a szerdai indexhez képest, miután Németország befagyasztotta az Északi Áramlat 2 gázvezeték engedélyeztetését – írja a Sputnik News.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök kedden nem zárta ki, hogy az uniós gázárak elérhetik a 2000 euró/1000 köbméter összeget.

Az európai gázár tovább emelkedik: a Bloomberg keddi jelentése szerint 13%-ot is megugrott az ukrajnai válsággal kapcsolatos „geopolitikai feszültségek” miatt. Dr. Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány volt amerikai pénzügyminiszter-helyettese szerint ez még csak a kezdet, tekintve, hogy az EU késznek mutatkozik arra, hogy még további szankciókkal sújtsa Oroszországot.
Paul Craig Roberts szerint a földgáz árának meredek emelkedése Európában teljes mértékben a nyugati hisztériának és butaságnak tulajdonítható. Az EU saját adatai szerint Európa földgázszükségletének 46%-a Oroszországtól függ. Az orosz energiától való ilyen rendkívüli függőséggel szemben az idióta európai „vezetők” impotens szankciókat vezetnek be Oroszországgal szemben.
Ez egy ostoba lépés volt, ami az elsődleges oka annak a hisztériának, amely az árak meredek emelkedését eredményezi. Az áremelkedés Oroszországot segíti – ha továbbra is energiával látja el Európát. Ez nagyon fájdalmas lesz Európának, de azoknak a befektetőknek is, akik finanszírozták az Északi Áramlat 2 vezeték megépítését. Ugyanis, ha a csővezeték nem üzemel, akkor bevételt sem tud termelni azoknak, akik ennek megépítésében közreműködtek, azt anyagilag finanszírozták.
Paul Craig Roberts a Sputnik News-nak elmondta, nem tudja, ki vagy kik voltak a befektetők, de amennyiben Németország, akkor most a német kancellár saját népe ellen cselekszik.
A Nyugat bebizonyította, hogy nem akar jó kapcsolatokat ápolni Oroszországgal, így orosz részről lényegében nincs értelme az energiaeladásoknak. Oroszországnak nincs szüksége devizára. Az orosz jegybank úgy tudja finanszírozni az orosz gazdasági fejlődést, hogy nincs szüksége külföldi közreműködőkre.
Európa meggondolatlan szankcióival magára húzta a magas energiaárat, ami lényegében Oroszországot erősíti. Oroszországnak fontolóra kellene vennie az Európába irányuló földgáz teljes leállítását és ezeket az energiaforrásokat inkább saját és Kína gazdaságának támogatására kellene fordítania.
Európa nem más, mint egy szálka Oroszország szemében, Washington bábjainak gyűjteménye. Oroszország semmivel sem tartozik Európának – nyilatkozta  Paul Craig Roberts.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: