KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Pánik lett úrrá Karácsony Gergelyen, feszült lett a viszonya a baloldali pártokkal

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Magyar Nemzet forrásai szerint Karácsony Gergely pánikba esett, az utóbbi egy hónapban hibát hibára halmoz, miután Vitézy Dávid színre lépésével egy lehetséges kemény kihívót kaphat a főpolgármesteri versengésben. A lap megtudta, hogy a baloldal nem bocsátotta meg Karácsonynak a pulykaügyet, a főpolgármester viszonya elmérgesedett Tordai Csaba városházi mindenessel, és Karácsonyt Gyurcsány Ferenc sem védi meg. Mindezek miatt többen válságforgatókönyvet emlegetnek, vagyis egyesekben felmerült egy alternatív baloldali főpolgármester-jelölt keresésének ötlete.

A baloldal szempontjából drámai folyamatok indultak el a fővárosban – állítják a Magyar Nemzetnek név nélkül nyilatkozó források. Egyszerre több – egymással szorosan vagy lazábban összefüggő – ügy miatt van feszültség a Városháza szereplői között. A konfliktusok öt csomópont körül sűrűsödnek:

1. Karácsony Gergely pánikba esett azért, mert Vitézy Dávid – aki még be sem jelentette indulását a főpolgármesteri székért – a vártnál népszerűbb, és van esély arra, hogy adott esetben legyőzze Karácsonyt.

2. Karácsony az elmúlt egy hónapban kapkodni kezdett, nem tudja kimagyarázni újabb és újabb botrányait. Ilyen az adománygyűjtő ládikák ügye, a Lánchíd felújítása körüli botrány és a pulykaügy.

3. Karácsony megítélése nagyot zuhant a baloldali pártok körében. Az utolsó csepp a pohárban éppen a pulykaügy volt, vagyis az, amikor a BKK vezetője levágásra váró pulykához hasonlította az utasokat, Karácsony mégsem fogadta el a lemondását.

4. Gyurcsány Ferenc kiadta az ukázt a DK-soknak: Karácsonyt nem kell támadni, de megvédeni sem.

5. A baloldalon amiatt aggódnak, hogy a párhuzamosan futó botrányos ügyek leépíthetik Karácsony népszerűségét, aki hasonló helyzetben visszalépett az előválasztási küzdelmektől 2021-ben. Egyesekben a sok hiba miatt felmerült a B terv, vagyis Karácsony lecserélése egy másik főpolgármester-jelöltre.

Szinte tapintható a feszültség a Városházán, a mögöttünk álló egy hónapban elpárolgott Karácsony Gergely korábbi magabiztossága, hibát hibára halmoz, kezd eluralkodni rajta a pánik – vélik többen a lapunkat tájékoztató baloldali politikusok közül. Mindez szorosan összefügg azzal, hogy színre lépett a főpolgármester egyik lehetséges kihívójaként Vitézy Dávid.

Ez is érdekelheti:  The Hill: Ukrajna már nem nyerhet

A közlekedési szakember, volt államtitkár egyelőre nem jelöltette magát, csak annyit mondott a nyilvánosság előtt, hogy megfontolja az esetleges indulást a június 9-i önkormányzati választáson, de már húsz százalék feletti támogatottságú egyes közvélemény-kutatások szerint. A Városháza belső ügyeire rálátó forrásaink úgy vélik, emiatt mutatkoznak Karácsony Gergelyen a pánik jelei, veszélyben érzi az eddig tükörsimának hitt választási győzelmét, és ez az ideges hangulat vezetett az elmúlt hetek sorozatos főpolgármesteri ballépéseihez.

Vannak, akik úgy vélik a baloldalon, hogy Karácsony több nagy horderejű ügyben is súlyos hibát követett el: a tömegközlekedésben bevezetett járatritkítások borzalmas kommunikációja, valamint a teljesen hiteltelen magyarázkodások az adománygyűjtő ládákról, illetve a hídpénzbotrány, azaz a Lánchíd felújítása kapcsán felvetődő korrupciógyanú egyre inkább „ráégnek” Karácsony Gergelyre.

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva olvasható.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük