BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Húsz forintos csökkenés várható a kutakon

A növekedés.hu értesülése szerint jelentős árcsökkenés várható a hazai kutakon a héten mind a benzin, mind pedig az olajár tekintetében.

Az amerikai WTI ára 79 dollárról 72 dollárra csökkent, míg a hazai benzinár szempontjából fontos Brent 84-ről 77 dollárra mérséklődött a héten.

Az árak ezzel visszatértek a január közepén tapasztalt szintre. A csökkenés ellenére számos tényező, például a húszik támadásai a Vörös-tengeren és Irán rakétacsapásai továbbra is negatívan hathatnak a világpiaci árakra.

A lap szerint a történtek azt sugallják, hogy a háborús félelmek miatt sokan előre bevásároltak a határidős piacon, így az előrehozott kereslet után visszaesés következett be, miközben a kínálati oldal erős maradt.

Összességében a piac ismét kiegyenlítetté vált; bár az izraeli háború óta többféle ijedelem érte a piacot, a kínálat mindig rugalmasan reagált, így az ár nem tudott tartósan emelkedni. Jelenleg az október eleji szintnél bő 15 százalékkal alacsonyabb.

A növekedés.hu hangsúlyozza, hogy a hazai benzinár néhány napos csúszással követi az olajár és a forintárfolyam változását, így pénteken még emelkedett az ár (a 95-ös benzin átlagára meghaladta a 600 forintot), viszont a nagy heti olajáresés és forinterősödés most fogja kifejteni hatását, és

akár 20 forinttal is csökkenhet a literenkénti ár.

MandinerKiemelt kép: Illusztráció

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük