KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország több mint 21 milliárd rubelre bírságolta a Google-t

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy moszkvai bíróság több mint 21 milliárd rubelre (366 millió dollárra) bírságolta hétfőn a Google amerikai technológiai óriáscéget, amiért az nem törölte az ukrajnai konfliktusról szóló tiltott/hamis információkat – jelentette a bíróságról a RIA Novosztyi.

A moszkvai Taganszkij kerületi bíróság forgalmi alapú bírságot szabott ki az informatikai cégre, amiért az ismételten megtagadta az orosz törvények által tiltott információk törlését.

A Roszkomnadzor, a nemzeti internet- és médiafelügyelet korábban felszólította a céget, hogy távolítson el a YouTube-ról minden “félrevezető információt” Oroszország ukrajnai katonai offenzívájával kapcsolatban.

A bíróság döntése előtt a Roszkomnadzor 17 értesítést küldött a Google-nek, amelyben felszólította, hogy tartsa be az orosz törvényeket, de a technológiai óriás nem tett eleget a felszólításnak. A teljes bírság a vállalat és kapcsolt struktúrái oroszországi éves forgalmának egytizedével egyenlő.

Oroszország régóta kritikusan szemléli, ahogyan a külföldi platformok a nemzeti törvényeket sértő online tartalmakat terjesztenek. Tavaly decemberben a Szilícium-völgyi céget 7,2 milliárd rubel (mintegy 98,1 millió dollár) bírsággal sújtották, amiért nem vette le a tiltott tartalmakat, és ez volt az első alkalom, hogy egy IT-vállalatot Oroszországban a bevételéhez kötött büntetéssel sújtottak.

Június végén a Roszkomnadzor kiegészített egy jelentést azzal kapcsolatban, hogy a Google szerinte ismételten elmulasztotta eltávolítani a tiltott elemeket, mondván, hogy a vállalat legalább 7000 “illegális anyagot” nem törölt a YouTube-ról.

A felügyelet akkor azzal vádolta az informatikai óriáscéget, hogy hamis információkat népszerűsít az ukrajnai konfliktusról, valamint olyan anyagokat tárol, amelyek támogatják a szélsőségességet, és arra ösztönzik a gyerekeket, hogy vegyenek részt engedély nélküli tömegtüntetéseken.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: © Global Look Press / Jaap Arriens 

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Brüsszel hátba lőtt minket, ez vérlázító!

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük