KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktornak írt levelet az ukránok halállistájára tett 13 éves luhanszki kislány

Faina Savenkova, az a 13 éves kislány Luhanszkból, akit a Mirotvorec nevű szélsőségesen nacionalista internetes oldal Ukrajna ellenségévé kiáltott ki, és minden elérhetőségét nyilvánossá tette.

Fainának az a bűne, hogy ír

. Megírja a tapasztalatait, azokat a drámai eseményeket, amelyeket gyerekként meg kellett élnie saját hazájában, amikor az ukrán fegyveresek bombázni kezdték a luhanszki régiót, ahol Faina is él. A kislány meséket is ír, amelyekbe belefoglalja ezeket az „élményeket”, és igyekszik minél többekhez eljuttatni a donbaszi valóságot úgy, ahogyan azt egy gyermek átéli, megtapasztalja.

Faina emlékeztet írásaival azokra a gyermekekre is, akik áldozatai lettek annak a szörnyűségnek, melyet az ukrán kormány 2014 óta folytat saját állampolgáraival szemben csak azért, mert azok orosz nemzetiségűek. Novellái, esszéi megjelentek már és a világ számos országában, ismerik őt mint egy olyan gyermeket, aki békét akar saját hazájában és igyekszik az igazság hangját mindenhova eljuttatni.

Faina már korábban jelezte szerkesztőségünknek, hogy levelet szándékozik írni Orbán Viktor miniszterelnök úrnak is, mivel nagyon tiszteli és tudja, hogy ő az Európai Unióban az egyetlen olyan vezető, aki a béke mellett áll ki, és aki nem segíti Ukrajna fegyverekkel való ellátását és egész Európa figyeli mit tesz, mit mond és mit cselekszik.

Ez a levél most megszületett, amit megkapott szerkesztőségünk, és amelyet most közzéteszünk Olvasóink számára is.


 

Őexcellenciájának, Orbán Viktor miniszterelnök úrnak

Üdvözlöm Orbán úr!

A nevem Faina, 13 éves vagyok és a Donbassban élek, Lugansk városában. Egy csodálatos, békés országban születtem Ukrajnában és azt hittem, hogy ez örökké így lesz. És most nagyon csalódottan és szomorúan látom, hogy az ukrán kormány és a nacionalisták mivé változtatták Ukrajnát az elmúlt 8 évben. A Krím és a Donbász mindig  Oroszország része volt, de maradhattak olyan országban, ahol megtiltják azt, hogy az emberek szabadon gondolkodjanak és saját anyanyelvükön beszéljenek.

Sok mindent megtapasztaltam és tapasztalok, ami itt történik: civilek – gyerekek, nők, idősek – bombázását és meggyilkolását. Már három éve erről beszélek esszéimben, meséimben, novelláimban. Egész idő alatt Donbass gyermekeként próbáltam megállítani a vérontást és az gyilkolást, de sajnos még csak 13 éves vagyok, és mindössze annyit tehetek, hogy elmondom a világnak azt, amit tapasztalok.

Azért, mert a hazánkban zajló eseményekről írok és beszélek, a Mirotvorec nacionalista oldal nyilvánosságra hozta adataimat és családom adatait is, ami után fenyegetni kezdtek. Meggyőződésem, hogy egy olyan weboldalnak, amely sok ember életét fenyegeti, beleértve a gyerekeket is, Európa közepén nem szabadna működnie. Most igyekszem mindent megtenni, hogy ez a bűnözői weboldal megszűnjön.

Mindig is tiszteltem Önt és Magyarországot azért, hogy Ön, és országa nem keveredett bele ebbe a háborúba, nem engedte, hogy hazája is részt vegyen az erőszakban és a pusztításban. Tudom, hogy más európai országokkal ellentétben Magyarországnak saját, független véleménye van. Magyarországra Európában odafigyelnek. Ezért nagyon kérem, hogy fejtse ki véleményét a Mirotvorec weboldalról, mivel ezen az oldalon nem csak az én adataim, hanem különböző országokból még legalább 326 gyermek adatai találhatóak meg. Talán még Kárpátaljáról is, ahol magyarok élnek.

Szerintem ezt Ön is megérti, hiszen minden magyarázat nélkül Ön is fenn van ezen az oldalon. Hiszem, hogy amikor vége lesz a háborúnak, nem kell többé a háborúról írnom, és már csak a mesék maradnak. Nagyon bízom abban, hogy segít nekem megvalósítani ezt az álmomat.

Üdvözlettel, Faina Savenkova
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Fegyveres merényletkísérlet Trump ellen - a merénylőt lelőtték (videón a lövés pillanata)

 

Kapcsolódó:

Az orosz kislány, akit halállistára tettek az ukrán szélsőségesek

NIF: Levelet kaptunk Fainatól, akit halállistára tettek az ukrán nacionalisták – Ahogy nősz, egyre inkább rádöbbensz, mennyire igazságtalan a világ

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük