NIF: Levelet kaptunk Fainatól, akit halállistára tettek az ukrán nacionalisták – Ahogy nősz, egyre inkább rádöbbensz, mennyire igazságtalan a világ

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Korábban már beszámoltunk arról a luhanszki kislányról, akitől a kemény ukrán nacionalisták annyira félnek, hogy halállistára tették. Pedig Faina mindössze 13 éves.

Szerkesztőségünknek megküldte legújabb írását, amelyet most olvasóink is megismerhetnek. Faina mellékelte még azt a levelet is, melyet Julian Assangenak, a WikiLeaks alapítójának írt. Nem titkolja, hogy tiszteli Julian Assange igazság melletti kiállását és példaképének is tekinti a WikiLeaks alapítóját.

 

Faina Savenkova: Ahogy nősz, egyre inkább rádöbbensz, mennyire igazságtalan a világ

Ahogy nősz, annál inkább rájössz, hogy a világ igazságtalan. Amikor nyolc évvel ezelőtt elkezdődött a donbászi háború, kevesen gondolták volna, hogy a békés Ukrajnát éppen annak vezetői teszik nyomorúságossá és szétszakítottá, egymással szembefordítva az ország lakóit, gyűlöletet szítva egymás iránt. De mégis megtörtént. Ukrajna az orosz irodalom, a kiemelkedő teljesítmények és a normális emberi kapcsolatok terén sem lesz már többé a régi. Ahogyan a legendás nyugat sem az már a történelmével, a szabadság hangjával és azokkal az emberekkel, akikben bíztunk, akik példaképek voltak: zenészek, színészek, műsorvezetők, politikusok… ma már mind egyformák. Megváltozott a világ.
A sétákat az esőben helyettesíti a tv, a könyvek helyett pedig ott az internet. Miért kellene olvasnod, ha filmet is nézhetsz? Elég, ha el tudsz számolni százig és a neved helyére pedig rajzolni egy X-et. Valószínűleg egyesek számára ez egy nagyon kényelmes világ.
Persze, nem azoknak, akik emlékeznek még arra, hogy az IT technikával le lehet leplezni azt a rajzfilmvilágot, ami a valótlant valóságosnak akarja megfesteni és be lehet mutatni az igazságot.

Julian Assange sokak számára lett példakép. Ő azok közé tartozik, aki nem félt nyíltan kimondani az igazságot, mert úgy véli, hogy azt joguk van megtudni az embereknek. És ezt úgy tette meg, hogy közben saját addigi normális életét is feláldozta, csak azért, hogy áttörje a hamis illúziók falát.

Hogy ne legyen hiábavaló az ő tette, én is megpróbálom ezt továbbvinni és a Donbasszról szóló információk horizontját kiszélesíteni.

 

Eddig szólt Faina szerkesztőségünknek írt leve, amelyhez csatolta azt a levelet is, melyet Julian Assangenak írt:

 

Üdvözlöm Mr. Assange!

Sokáig gondolkodom, hogyan kezdjem ezt a levelet… Az évek során számos levelet írtam elnököknek, politikusoknak és művészeknek Európába és az Egyesült Államokba. Még a pápának is. Figyelmen kívül hagytak és leráztak, kivéve a hivatalnokokat és a kis tisztviselőket, akiknek hivatalból, munkaköri kötelezettségük volt a válaszadás. Én azonban nem adta fel, tovább írtam és könyörögtem.

Csak egy dologról szólt az egész: segítsenek megállítani a donbászi háborút, és hassanak Ukrajnára, hogy ne gyilkoljon gyerekeket Donyeckben és Luganszkban, Makejevkában és Pervomajszkban. Sokan mondták, hogy amit teszek teljesen felesleges, csupán az időmet vesztegetem vele. De amíg őket hallgattam, Önre gondoltam, mert Ön példa volt és az továbbra is számomra.

Ön élhetett volna nyugodtan, csendben tovább, mint sok más újságíró úgy, hogy nem hívja fel a világ figyelmét arra, amit Amerika művel. Azonban tudta, hogy az igazság az, amire szükség van még akkor is, amikor azt egyszerre könnyű, de rendkívül nehéz is elmondani.

Ön sokak példaképe lett, köztük az enyém is. Köszönöm az őszinteségét, az akaraterejét, és hogy nem tört meg a sors csapásai alatt. Köszönöm, hogy erőt adott az igazságtalanság elleni küzdelemhez. Isten éltesse Önt és családját!

Faina Savenkova, 13 éves, Lugansk

 

Faina arról is tájékoztatott bennünket, hogy a levelet átadták Julian Assange ügyvédjének, és leközölte azt a riafan.ru orosz hírportál is.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kapcsolódó:

Az orosz kislány, akit halállistára tettek az ukrán szélsőségesek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük