KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz kislány, akit halállistára tettek az ukrán szélsőségesek

Nagyon sokakban jogos megütközést és mélységes felháborodást keltett, amikor kiderült a világ számára, hogy az ukrán nacionalisták egy 12 esztendős kislányt is felhelyeztek a halállistájukra, vagyis arra a honlapra, ahol azoknak az embereknek a neve, címe, elérhetősége szerepel, akik szerintük az ukrán állam ellenségei és megsemmisítendő célpontok.

Egyre többen vannak már fenn ezen a listán, többek között a magyar miniszterelnök és külügyminiszter is. Az azonban, hogy egy akkor 12 esztendős kislány miért került oda, sokak számára a megdöbbenésen kívül nem értelmezhető. Arról már nem is beszélünk, hogy egy ilyen internetes oldal üzemeltetése törvénysértések egész sorát képezi.

Faina 12 esztendős múlt, amikor olyan mérhetetlen félelemmel töltötte el az ukrán nacionalistákat, hogy úgy döntöttek, hogy ez a gyerek is azok közé tartozik, akiket el kell pusztítaniuk. De mit is tett ez a gyermek, amiért ennyire reszketnek tőle a „kemény” ukrán szélsőségesek?

Faina egy iskolás diák, aki végigszenvedte sorstársaival azt a nyolc évet, amelyet az ukrán hadsereg gyilkológépezete folytatott az ukrajnai szakadár területek ellen, ahol többségében orosz ajkú lakosság él. Olyan emberek, akik oroszok ugyan, de ukrán állampolgárok. Az ukrán hadsereg pedig a saját állampolgárait lőtte nyolc éven keresztül a luhanszki és a donyecki régióban, és teszi ezt napjainkban is.

Faina Luhanszkban él és nem felejtette el azt a napot 2014. június 2-át, amikor városát minden előzmények nélkül lőni kezdte az ukrán hadsereg. Mindössze 6 esztendős volt ekkor. Később, nagyon sokat írt azokról az eseményekről, amelyeket átélt. Írásai bejárták a világot, több nyelvre is lefordították azokat, népszerű lett saját hazájában és Oroszországban is, csakúgy, mint Európában.

Faina nem csupán azokról az eseményekről számol be, melyeket szüleivel átélt, de irodalmi munkássága is egyre bővül, fiatal kora ellenére sok mesét, de már regényt is írt. Ő a legfiatalabb tagja a Luhanszki Írószövetségnek.

Ez is érdekelheti:  Újabb megrendezett jelenet a kijevi gyermekkórházat ért csapás után készült videó?

Faina három éve számol be rendszeresen arról, amit átélt és igyekszik a világ közvéleményének a figyelmét felhívni arra, hogy a Donbasszban milyen veszélyek közepette élnek a gyermekek. Pontosan e tevékenysége miatt kiáltották ki orosz propagandistának és elpusztítandónak az ukrán szélsőségesek. Igen, egy gyereket.

Sorstársai közül már nagyon sokan életüket veszítették. Ők nem élhették meg a gyermekkort boldogan, felszabadultan, békében. Elvették tőlük gyermekkorukat, ifjúságukat és az életüket is. Faina róluk is megemlékezik, de igyekszik felhívni a világ vezető politikusainak, befolyásos személyiségeinek a figyelmét mindarra, ami a Donbasszban történik. Leveleket ír nekik, igyekszik kapcsolatot teremteni velük. Sajnos a legtöbb esetben falakba ütközik, vagy egyszerűen csak néma csend a válasz.

Persze vannak kivételek, olyan személyiségek, akik a lehetőségeik szerint segítenek neki ebben a küldetésben. Mert meggyőződésem, hogy Faina küldetést teljesít. Békét szeretne és felhívni a világ figyelmét arra, hogy a gyermekektől senkinek nincs joga elvenni a gyermekkorukat. Ennek a kislánynak ez a legnagyobb bűne. Ezért ellensége azoknak, akiknek nem számít az emberi élet.

Faina tegnap Tucker Carlsonnak írt egy levelet. Azért szánta rá magát erre, mert úgy ismerte meg őt, mint olyan újságírót, aki mindenhol az igazságot keresi.

Faina Savenkova minden lehetőséget megragad arra, ami a legfontosabb számára – az igazság bemutatása. Mit lehet mindehhez hozzátenni? Csak annyit, hogy ebben mi is segítünk neki.

Tucker Carlson és Faina

Szépe Áron

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük