KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: Brüsszel azt javasolja, hogy tegyük tönkre a magyar gazdaságot!

Csütörtökön az Európai Parlament megszavazta a Magyarország elleni állásfoglalását, elsöprő többséggel: 442 képviselő igennel szavazott, 144 nemmel, 33 pedig tartózkodott. A héten pedig benyújtotta a kormány a parlamentnek a 2024-es költségvetést, amelyet védelmi költségvetésének is neveztek.

Ilyen előzmények után szerepelt Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában. Újságírói kérdésre kifejtette, hogy a rezsicsökkentés nem Brüsszel dolga, s leszögezte:

azt javasolják, hogy tegyük tönkre a magyar gazdaságot és az embereket. 

Olyasmit kér Brüsszel, amiért az én politikai közösségem 13 éve harcol – jelentette ki a miniszterelnök. Kifejtette, a költségvetés nemzeti hatáskör, csupán két dolgot várhat el jogosan az Unió: az államadósság és a költségvetési hiány csökkentését.

Orbán Viktor: Ki kell állni a magyar érdekért

Leszögezte Orbán Viktor, hogy egy baloldali nyugdíjas is egyetért azzal, hogy ne fizessen 180 ezer forinttal többet havonta rezsiért. Mint fogalmazott, Magyarországnak ki kell állnia az érdekeiért. Mindent, ami a megszorítás irányába mutat, el kell vetni.

A miniszterelnök leszögezte,

2024-ben meg kell védeni a nyugdíjasokat és a családokat.

A költségvetés kapcsán kifejtette, hogy ha nem lenne háború, sokkal kedvezőbb lenne a helyzet, viszont a kénytelenek azzal számolni, hogy a háború el fog húzódni.

Orbán Viktor: Le fogjuk törni az inflációt!

Orbán Viktor szerint az infláció nem magától megy fel, és nem magától megy le. Most az inflációt a háború energiája vitte fel. Közölte a miniszterelnök, hogy az infláció ellen harcolni kell, s

a kormánynak nagyon komoly vállalása, hogy letörik az inflációt.

Ennek az évnek a végére egy számjegyűnek kell lennie az inflációnak – jelentette ki.

A hazai baloldal kapcsán kifejtette, hogy amikor itthon a baloldal karosszékből azt mondja, hogy háborúban állunk, akkor elment az eszük. Kinyílik az ember zsebében a bicska, amikor a leggazdagabb város embere arról beszél, hogy háborúban állunk – szögezte le utalva Karácsony Gergely kapcsolódó kijelentésére.

Ez is érdekelheti:  Kiütést mértek Karikó Katalin vakcinájára Amerikában

Orbán Viktor: Nem állunk háborúban Oroszországgal

Orbán Viktor szerint a kisinyovi csúcson is lelkesen beszéltek a háborúról. Elmondta, amíg ez a kormány van, nem fogunk háborúban állni Oroszországgal. Mint fogalmazott, mindenki lelkes Nyugaton az ukránok esetleges ellentámadása miatt.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy nagy mértékig lovalta bele magát a Nyugat ebbe a háborúba. Leszögezte, hogy erről a háborús ösvényről nehéz lesz lejönni. Lejönni pedig csak úgy lehet majd, hogy az emberek a választásokon leváltják a háború párti kabineteket.

Egész Európa és az emberek többsége nem áll a háború pártján, és bár erkölcsileg helyesen Ukrajna oldalán áll, de hogy mit szabad vállalni abban már megoszlik az európai közvélemény. Csökken a háborúpártiak száma – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor: Az EP döntésével nem kell foglalkozni

A kormányfő nyilatkozott az Európai Parlament új szavazásáról is. Mint mondta, az uniós soros elnökséghez semmi köze nincsen az Európai Parlamentnek, így ezzel a határozattal nem is kell foglalkoznia az országnak,

akár az eszkimók parlamentje is dönthetett volna erről.

Kifejtette a török választások kapcsán, hogy kulcsfontosságú volt Erdogan győzelme, kifejezetten szurkolt és imádkozott ezért a miniszterelnök, ugyanis tragédia lett volna Magyarország számára, ha nem ő nyer. Elmondta, hogy Erdogan 4 millió migránst nem enged ki Törökországból Európa felé. Ha Soros embere nyert volma, akkor több millió embert ránk eresztettek volna – ismertette a kormányfő. Törökországon keresztül jön az orosz gáz, és ha Soros-párti elnök lett volna, akkor erősen kétséges lett volna, hogy eljutna-e hazánkba a gáz.

 

A miniszterelnökkel folytatott interjú teljes egészében itt megtekinthető:

Mandiner

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: Brüsszel azt javasolja, hogy tegyük tönkre a magyar gazdaságot!

  1. Aki a rezsi támogatást ellenzi azoknak kell egy külön számlát meg nyitani, hogy oda vissza fizessék a havi 180.000 forintot, ne legyen az, hogy rájuk lett erőltetve!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük