KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán: Rendet kell tenni, teljes vizsgálat indul a gyermekvédelmi intézményekben!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyarország erős ország, több alkalmas államfőjelölt közül esett a döntés Sulyok Tamásra – mondta a kormányfő a Kossuth Rádióban.

Sűrű napok után péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút Orbán Viktor.

A kormányfő a Fidesz kétnapos kihelyezett frakciülése után tért vissza Budapestre. Balatonalmádiban jelentették be: Novák Katalin lemondása után Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik államfőnek.

Az első kérdés rögtön az új köztársasági-elnökről érkezett.

Orbán Viktor elmondta: ő tette a javaslatot a frakciónak, mert ezt mondja ki a szabályzat, de a valóságban hosszas egyeztetések után hozták meg a döntést, mert egy ilyen lépést nem lehet elkapkodni. A miniszterelnök elárulta: utolsó körben a Fidesz-elnökség is megtárgyalta.

„Magyarország egy erős ország. Ugyan most baj van, mert lemondott az elnökasszony, de minden bajban van reménysugár is. Amikor körbenéztünk, bőven találtunk a tisztség betöltésére alkalmas magyarokat” – tette hozzá Orbán. A kormányfő közölte, hogy az országnak kijáró tisztelet miatt is megfontolt döntést kellett hozni. Végül Sulyok Tamásra esett a választás.

A miniszterelnök megismételte a múlt heti évértékelőben elmondottakat:  egy kegyelmi döntés miatt alakult ki a mostani helyzet. A kegyelmi kérvényről az elnök és nem a kormány dönt. Egy olyan kegyelmi ügyben történt döntés, amiben nemet kellett volna mondani. Megbomlott a nemzeti egység a kegyelmi döntés miatt, mert egy olyan ügyben született, amiben teljes a társadalmi egyetértés.

Pedofilbűncselekményekhez kapcsolódó ügyekben nem lehet pardon, emelte ki.

Orbán ezután bejelentette, hogy teljes vizsgálat indul a gyermekvédelmi intézményekben. Lehetetlen, hogy egy olyan ember, mint a bicskei gyermekotthon vezetője ennyi ideig a helyén maradhatott. Ki kellett volna tűnnie, hogy itt baj van, és ennek oka, hogy nem felelt meg az alkalmassági vizsgálatnak. Itt most rendet kell tenni – tette hozzá.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Mi lesz, ha nem?

A kormányfő ezután arról beszélt, hogy szigorítani kell a gyermekotthonok dolgozóinak kiválasztási folyamatán, alkalmassági, szexuális irányultsági szempontok alapján is

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem akar megfelelni a brüsszeli kívánalmaknak a gyermekvédelem ügyében sem. Abból kell kiindulni, mit akarnak a magyarok, szögezte le. A gyermekek szexuális nevelés a szülők felelőssége, nem akarunk az intézmények környékén LMBTQ-aktivistákat látni – jelentette ki a kormányfő, aki szerint Brüsszelben kapuzárási pánik van: a mandátumuk végéhez közeledő bürokraták azt gondolják, hogy lerendezik azokat dolgokat, ( LMBTQ, migráció) amiket eddig nem sikerült.

„Most egy agresszív időszak van, de ki kell bekkelni, már nincs sok hátra júniusig” – tette hozzá Orbán.

A kormányfő az LMBTQ-nyomulás miatt nem aggódik annyira, mivel „10-ből 11 magyar elküldené az LMBTQ-propagandistákat oda…”. Azonban a migrációs téma már veszélyesebb a miniszterelnök szerint, mivel komoly zsoldoshadsereg képviseli Soros György érdekeit hazánkban is.

Az orosz-ukrán háborúról Orbán kijelentette, hogy a béke és háború közötti különbségtétel nehéz része a politikának, de a realitások az elejétől látszottak. “Az alapvető matematikai tények alapján látszik, hogy Ukrajna nem győzheti le az oroszokat, ha a Nyugat nem segít be” – mondta Orbán. Szerinte a NATO kizárta a katonai beavatkozást. „Ennek a konlfiktusnak nincs harctéri katonai megoldása. Egy békefolyamatra van szükségünk” – mondta. “Magyarország szempontjából ez úgy néz ki, hogy a szomszédunkban egy világhatalom vív háborút. Nekünk emberi lét kérdés, hogy béke és biztonság legyen” – mondta Orbán Viktor.

Mandiner

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Orbán: Rendet kell tenni, teljes vizsgálat indul a gyermekvédelmi intézményekben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük