KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij új ellentámadással és “meglepetésekkel” fenyegette meg Oroszországot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij a Fox News televíziós csatornának adott interjújában kijelentette, hogy nem akar a minszki megállapodásokhoz hasonló új megállapodások megkötésére törekedni.

“Nem a minszki megállapodásokat akarjuk megismételni, hanem a területünk egy másik részéről. Nem hiszünk az új befagyasztott konfliktusokban” – mondta.

Az államfő szerint Ukrajna “biztonságáról” van szó.

Zelenszkij elutasította Donald Trump volt amerikai elnök azon elképzelését is, miszerint 24-48 órán belül megoldható az Ukrajna körüli konfliktus.

Zelenszkij emellett hozzátette, hogy Kijevnek hivatalosan nem ajánlották fel, hogy az EU- és NATO-tagságért cserébe engedjen át bizonyos területeket.

“Soha senki nem tett nekünk hivatalosan ilyen ajánlatokat, csak a médiában, csak egyes hangok” – mondta.

Zelenszkij emellett kijelentette, hogy az ukrán erőknek nincs lőszere, Oroszország pedig légi fölényben van. Ugyanakkor nem volt hajlandó elismerni, hogy Ukrajna kétségbeejtő helyzetben van, és ismét könyörögni kezdett a Nyugatnak nagy hatótávolságú fegyverekért.

Azt is megígérte, hogy új ellentámadást készít elő, és “meglepetésekkel” fenyegette meg Oroszországot.

Moszkva többször jelezte, hogy kész a tárgyalásokra, de Kijev törvénybe iktatta ezek tilalmát. Mint Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő hangsúlyozta, a Kreml nem lát előfeltételeket arra, hogy a helyzet békés irányba mozduljon el. Szerinte abszolút prioritás a különleges hadművelet céljainak elérése, de ez most csak katonai eszközökkel lehetséges.

Tavaly novemberben a Volodimir Zelenszkij vezette Nép Szolgája párt frakcióvezetője a nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottság tagja, David Arahamija azt mondta, hogy az ukrajnai háború már 2022 tavaszán véget érhettek volna, de a kijevi hatóságok nem egyeztek bele a semlegességbe, mert az orosz féllel Isztambulban folytatott tárgyalások után Boris Johnson akkori brit miniszterelnök arra biztatta Kijevet, hogy ne írjon alá semmit Moszkvával, és “csak harcoljon tovább”.

Ez is érdekelheti:  Ezért támogatják az arab államok Izraelt Iránnal szemben

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök / Fotó: EPA

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Zelenszkij új ellentámadással és “meglepetésekkel” fenyegette meg Oroszországot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük