KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ne az okostelefonotokból lökjétek a verseket! – Pathó István színművész üzenete az SZFE tüntetőinek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Amikor 1983-ban Pathó István végzett, még Színház- és Filmművészeti Főiskolának hívták azt az intézményt, melynek hallgatói ma valami olyan “célokért” küzdenek felfogásuk szerint, amivel tulajdonképpen rendelkeznek. Mára egyetem lett a főiskolából. Miért? Mi az, amivel többet nyújt a képzés most, mint korábban?

Bizonyára jelentős színvonalbeli emelkedésnek kellett történnie ahhoz, hogy egyetemi rangra emelkedjen az intézmény minősítése. Azonban engedtessék meg nekem, kétkedőnek, hogy vélelmezhessem azt, hogy nem annyira az oktatás minőségének, színvonalának emelkedése, mint inkább a szociál-liberális gondolkodásmódból fakadó rangkórság eredménye lett ez a változás.

Az biztos, hogy ami most az SZFE-n történik, nem elfogadható és nem is magyarázható semmivel.

Az Egyesült Államokban élő Pathó István Facebook bejegyzésében egy videót tett közzé, melyben az eseményekkel kapcsolatosan elmondja gondolatait, véleményét. Ő sem ma kezdte a szakmát. Olyan ismert színészekkel végzett egy évfolyamban, mint Eszenyi Enikő, Nyertes Zsuzsa, Rudolf Péter vagy Rátóti Zoltán.  Amit elmond, az finoman szólva is ütős. Csak azt nem lehet tudni, mit fognak fel mindebből azok a fiatalok, akik ma azért hisztiznek, amivel rendelkeznek.

(NIF Szerk.)

Kiemelt kép forrása: Pathó István Facebook oldala

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: