KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

NBC: az amerikai légierő tábornoka utasítást adott a felkészülésre a Kína elleni háborúra

Mike Minihan, az amerikai légierő tábornoka olyan feljegyzést küldött ki a beosztottjainak, amelyben azt közli, hogy az Egyesült Államok hamarosan háborúba kerül Kínával – jelentette az NBC televízió a birtokába került dokumentumra hivatkozva.

“Remélem, tévedek. Az intuícióm azt súgja, hogy 2025-ben is harcolni fogunk” – idézte a műsorszolgáltató a katonai parancsnok feljegyzésének egy részletét.

A tábornok szerint Kína megpróbálja majd kihasználni a 2024-es amerikai elnökválasztást, hogy átvegye az irányítást Tajvan felett.

A feljegyzés címzettje a légierő valamennyi hadműveleti parancsnoka. Ebben Minihan azt is elrendeli, hogy az alárendeltek február végéig tegyenek jelentést a Kínával folytatott harci műveletek széles körű előkészületeiről. A tábornok arra is sürgette a parancsnokokat, hogy a kiképzés során nagyobb kockázatvállalásra legyenek hajlandóak.

 

A légierő parancsnokságának szóvivője megerősítette a feljegyzés hitelességét.

“A parancs a tavalyi alapozó erőfeszítéseken alapul <…>, hogy felkészüljön <…> a jövőbeni konfliktusra arra az esetre, ha az elrettentés kudarcot vallana” – mondta.

A Tajvan körüli helyzet jelentősen kiéleződött, miután Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház akkori elnöke tavaly augusztus elején ellátogatott a szigetre. Kína, amely a szigetet a saját területének tekinti, elítélte Pelosi látogatását, mivel a lépést a tajvani szeparatizmus washingtoni támogatásának tekintette, ami után nagyszabású hadgyakorlatot tartott a sziget közelében.

Orosz Hírek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük