KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva szerint a NATO egyre agresszívabb

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A NATO jelenleg is zajló “Steadfast Defender 2024” elnevezésű hadgyakorlata a Moszkvával való katonai konfrontáció szimulálásával világszerte fokozza a feszültséget – mondta az orosz Biztonsági Tanács titkára. Nyikolaj Patrusev a szövetség növekvő katonai kiadásait is a szövetség “egyre agresszívabb viselkedésének” jeleként említette.

A NATO évtizedek óta legnagyobb NATO-gyakorlataként üdvözölt gyakorlatsorozat január végén kezdődött és májusban ér véget. Christopher Cavoli, az európai szövetségesek legfőbb parancsnoka szerint a gyakorlatokon a 32 tagállam mintegy 90 ezer katonája részt vesz. Emellett 1100 harcjármű, köztük 133 harckocsi és 533 gyalogsági harcjármű, valamint több mint 50 haditengerészeti hajó és 80 helikopter, drón és vadászrepülőgép.

Patrusev csütörtökön kijelentette, hogy

a “Steadfast Defender 2024” hadgyakorlatok – “amelyek során egy Oroszországgal való fegyveres összecsapás forgatókönyvét próbálják – kétségtelenül növelik a feszültséget és destabilizálják a helyzetet a világban”.

Azt állította, hogy “nyilvánvaló az USA romboló szerepe a modern történelemben”, és megjegyezte, hogy egyetlen más ország sem “robbantott ki ennyi háborút és katonai konfliktust”, mint az USA.

Patrusev a NATO-t “fontos eszköznek” nevezte, amelyet Washington arra használ, hogy nyomást és befolyást gyakoroljon vele más nemzetekre. A tisztviselő rámutatott, hogy a brüsszeli székhelyű katonai blokk közvetlenül Oroszország nyugati határához ért, és felkészül a jövőbeli konfliktusokra.

Arra is figyelmeztetett, hogy a NATO az ázsiai-csendes-óceáni térségben, valamint az Északi-sarkvidéken tervezi jelenlétének növelését.

A múlt hónap végén Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szintén fenyegetésként említette a hadgyakorlatokat, a NATO-t pedig az Egyesült Államok által használt “konfrontáció eszközeként” jellemezte.

A januári hadgyakorlatok előtt Cavoli tábornok azt mondta, hogy a gyakorlatok “egy közel azonos ellenféllel szemben kialakuló konfliktusforgatókönyvet” szimulálnak, és több ezer kilométerre terjednek ki Európa-szerte.

Az év elején a NATO-tagállamok, köztük az Egyesült Királyság, Németország és Észtország több magas rangú tisztviselője azt állította, hogy Oroszország a következő néhány évben támadást tervez a blokk ellen.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Utoljára '88-ban a kommunisták akartak így elhallgattatni!

Moszkva következetesen tagadta ezeket az állításokat, Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig kitartott amellett, hogy Oroszországnak “sem geopolitikai, sem gazdasági, sem pedig katonai szempontból … nem áll érdekében … háborút vívnia a NATO-val”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Lengyel és más NATO-csapatok részt vesznek a Steadfast Defender 24 katonai gyakorlaton a lengyelországi Korzeniewóban 2024. március 4-én. © AP Photo/Czarek Sokolowski

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük