KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Oroszország elleni háborúra készül a francia hadsereg

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A francia hadsereg célja, hogy 2027-re 30 nap alatt képes legyen bevetni egy körülbelül 25 ezer katonából álló hadosztályt.

A francia csapatok nagy intenzitású konfliktusra készülnek egy olyan ellenséggel szemben, amely tűzerőben is felveszi velük a versenyt – ez nagy változás egy olyan hadsereg számára, amely az elmúlt évtizedeket felkelés elleni harcokkal töltötte olyan helyeken, mint Mali és Afganisztán – írja a POLITICO.

A harmadik éve tartó ukrajnai harcok visszahozták a kontinensre a teljes körű háborút

– mondta Axel Denis ezredes, aki a kelet-franciaországi Mailly-le-campben lévő harci kiképzőközpontot (CENTAC) vezeti.

„A világ megmutatta valódi természetét: instabil, veszélyes, és nem mindenki barát. Felkészülünk a riadókészültség kultúrájára, a rövid időn belüli készenlétre”

– mondta a brüsszeli lapnak a táborban tett látogatása során.

„A CENTAC az egyetlen hely [Franciaországban], ahol láthatjuk, milyen a háború.”

A portál szerint a CENTAC-ban kiképzett csapatok számára a körülmények a lehető legközelebb állnak a tényleges harctérhez. A tüzérségi tűz hangját, hőjét és fényét reprodukálják, miközben mindenütt hamis aknák vannak elszórva, és a rádió is észrevétlenül megszakadhat.

A 120 négyzetkilométeres tábor egyedülálló Franciaországban.

Mivel területe nagyobb, mint Párizsé, ez az egyetlen hely, ahol a francia hadsereg különböző egységei – gyalogság, páncélosok, tüzérség és mérnökök –, amelyek általában szétszórva vannak az országban, együtt gyakorolhatnak. Ez az egyetlen hely, ahol két tucat Leclerc harckocsi egész évben akcióban lehet.

A POLITICO hozzáteszi, a tisztek nem nevezik meg a potenciális ellenséget, de a kiképzés célja, hogy a csapatokat felkészítsék egy olyan ellenséggel szembeni harcra, mint Oroszország.

Az afrikai katonai műveletek évtizedei után Franciaország egyre inkább Európa keleti szárnyára összpontosít – mondta januárban Pierre Schill tábornok, a hadsereg főparancsnoka. A francia hadsereg célja, hogy 2027-re 30 nap alatt képes legyen bevetni egy körülbelül 25 ezer katonából álló hadosztályt.

Ez is érdekelheti:  Levadászlak titeket! – baloldali aktivista fenyegette meg a kormánypárti képviselőket a Parlamentben

Mandiner

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Az Oroszország elleni háborúra készül a francia hadsereg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük