Miért jön létre nemzetközi büntetőbíróság az Ukrajnában (?) folyó háború ügyében?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

„Ukrajnában (?)” ? Ukrajna-e még az, ahol a háború dúl (és most kiújulni készül? A 2014. május 11-i népszavazáson – ott is, mint a Krímben – a polgárok elsöprő többséggel álltak ki amellett, hogy egy ilyen fasiszta, az oroszokat, a velük egyet nem értőket kiirtással fenyegető állammal ők többé nem akarnak együtt élni.

Akkor, az újszülött két köztársaság vezetői – a függetlenség kikiáltásakor – egyben leszögezték: a Donbassz területére behatolt ukrán hadsereget mostantól KÜLFÖLDI AGRESSZORNAK TEKINTIK.


Tegyük a szívünkre a kezünket: Ausztria volt-e Magyarország 1848. március 15. – de kiváltképpen 1849. április 14. – után? Mi akkor többé nem tekintettük magunkat osztrák alattvalóknak (mai szóval élve: állampolgároknak). Rosszul teszik, maguk alatt vágják a fát a Donbassz azon vezetői, állampolgárai, akik bármiben még kötődnek Ukrajnához. Például, ha én a Donbassz állampolgára lennék, semmi szín alatt nem akarnék részt venni ukrán választásokon, lamentálni azon, hogy nem akarnak engem engedni részt venni azokon. Miért kéne? 2014. május 11-én a Donbassz polgárai döntöttek: Ukrajnától külön, önállóan akarnak élni. AZ EGYIKNEK EZÉRT SEMMI KÖZE A MÁSIKHOZ, ANNAK BELÜGYEIHEZ. A legelső, ukrán fegyverből a Donbasszban leadott lövés, az első lehullott ukrán bomba, az első becsapódó ukrán gránát, akna, tüzérségi lövedék, sorozatvetőből kilőtt rakéta, vagy éppen RÖVID HATÓTÁVOLSÁGÚ BALLISZTIKUS RAKÉTA nyomán UKRAJNA MINDEN POLITIKAI ÉS ERKÖLCSI JOGÁT ELVESZTETTE ARRA, HOGY VALAHA IS IGÉNYT TARTHASSON még A DONBASSZ IGAZGATÁSÁRA. Semmilyen formában! Még konföderációként sem!

Ezt a külföld számára is világossá kell tenni!

UKRAJNÁT, ÉS CSAKIS UKRAJNÁT KELL FELELŐSSÉGRE VONNI HÁBORÚS, ILLETVE EMBERISÉG ELLENI BŰNTETTEKÉRT. Ha a nemzetközi közösség makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy a Donbassz Ukrajna része – akkor azért, MERT SAJÁT POLGÁRTÁRSAI ELLEN VÍV HÁBORÚT. Ha pedig elismerik a Donbassz népének kinyilvánított jogát, akkor meg azért, hogy UKRAJNA AGRESSZÍV HÁBORÚT FOLYTAT EGY (esetünkben: két) FÜGGETLEN ÉS SZUVERÉN ÁLLAM, főként pedig azok polgári lakossága ELLEN.)

És akkor semmilyen jogalap nem lenne arra, hogy vétleneket, illetve az agresszió áldozatait citálják a bíróságnak nevezett vésztörvényszék elé. (Apropó: tettek-e, üres nyilatkozatokon kívül, valamit is azért, hogy a 2014. május 2-i ogyesszai vérengzés értelmi szerzői és hóhérai közül akár egyet is felelősségre vonjanak? Emeltek-e egyetlen szót is azért, hogy kizárólag a rémtett áldozatai kerültek börtönbe, egyikük ott halt meg, többen pedig gyógyíthatatlan betegségbe estek ott?) Tudják-e egyáltalán, hogy a Donbasszban ki a vétkes és ki az áldozat? Kétleném: akik képesek voltak a Mariupolban 2014-ben, a Győzelem Napján elkövetett ukrán vérengzés után MINDKÉT FELET MÉRSÉKLETRE INTENI (ukrán katonák nyomultak be a békésen ünneplő városba, tankokból szétlőtték a város rendőrkapitányságát, belelőttek az épületet körülálló, azt védeni így próbáló tömegbe, tüzet nyitottak még a kiérkező mentőautóra is, haramiáik pedig válogatás nélkül lövöldöztek az utcákon békés járókelőkre). Nos, hát így fogja majd ez a „bíróság” is MINDKÉT FÉL háborús bűntetteit vizsgálni.

Tisztában van-e mindezzel a Kunta Kinte hazájából származó, állítólag tapasztalt jogász főügyész hölgyemény, aki hazájának még igazságügy-minisztere is volt? Hallotta-e azt a frappáns megfogalmazást:

ha nem tudod, ki az agresszor és ki az áldozat, akkor nézd meg: melyik oldalon vannak gyermek áldozatok.

Hogy a Donbasszban kétszáz fölött van a számuk. És a tulajdonképpeni Ukrajnában? Amelynek határaitól messze-messze dörögnek a fegyverek. Ha ezt tudná, akkor nem úgy kért volna felhatalmazást a vizsgálatokra, hogy AZ UKRAJNÁBAN ELKÖVETETT HÁBORÚS BŰNTETTEK. Hanem úgy:

A DONBASSZBAN AZ UKRÁN HADSEREG, A MEGSZÁLLÓK ÁLTAL AZ EMBERISÉG ELLEN ELKÖVETETT, HÁBORÚS BŰNTETTEK.

 

A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN AZ EGYIK KÖZÖSSÉGI OLDALON MEGEJELENT VÉLEMÉNY (szó szerinti idézet):

Mindkét felek van. Ez pedig mind Ukrajnát, mind az Oroszokat illetve a szakadárokat is jelentheti.

* * *

Azok a „szakadárok” ugyanolyan szakadárok, mint mi is voltunk 1848-49-ben. Nem kell bevenni az efféle óhéber dumákat! Igen: ez az oroszok ellen irányul, EGYÉRTELMŰEN. Elég visszaemlékezni a délszláv háborúra: EGY KIVÉTELLEL CSAK A SZERBEK FÖLÖTT ÍTÉLKEZTEK (azt az egy szál véreskezű tömeggyilkos horvát Gotovinát is hamar elengedték).

Elég csak megnézni, hogy folyik a per a lelőtt maláj utasszállító ügyében. Hogy szenvednek, nyűglődnek, kínlódnak, hogy az oroszokra ráhúzhassák a vizes lepedőt. De ahogy öt év „vizsgálat” után sem találtak erre bizonyítékokat, pont azért kezdték el azt a pert, hogy hátha majd ott elhangzik az a bizonyos „tanúvallomás”. Értjük, ugye? Merthogy pert akkor szokás indítani, amikor a nyomozás már bebizonyította a vádlott bűnösségét. ITT AZONBAN A PER SORÁN KELL majd KICSIKARNI A VÁD ÁLLÍTÁSÁT IGAZOLÓ „VALLOMÁST”. Hogyan? Úgy hogy a lefogott tanúból előzőleg kínzásokkal, tudatmódosító injekciózással kikényszerítik a szükséges „vallomást”. Tavaly a holland (az ellenünk folyvást vádaskodó Hollandia) titkosszolgálatának megrendelésére az ukrán titkosszolgálat elrabolt és Kijevbe hurcolt egy nyugalmazott donyecki katonatisztet. (Őt aztán el kellett engedniük). Az idén pedig nemrég már harmadszor próbálkoztak azzal, hogy újabb „tanúkat” raboljanak. Hát ez az ő „igazságszolgáltatásuk” (én úgy nevezném: igazságtalanság-szolgáltatás).

Ez a bíróság ugyanúgy fog működni, mint az Európai Unió, az Európa Tanács,

sőt maga az ENSZ is. Ahol még egyetlen határozat sem ítélte el Ukrajnát égbekiáltó háborús bűntettei miatt, de Oroszországot évről évre elítélik a „krími tatárok emberi jogainak megsértése miatt”. Apropó, Krím.

Még soha, senki nem ítélte el Ukrajnát a Krím elleni teljes blokádja miatt. Most pedig amiatt, hogy az Észak-Krími főcsatorna lezárásával szomjaztatják a félszigetet, így akarva kikényszeríteni, hogy – az elsöprő többségű népszavazási eredmény dacára – térjen vissza Ukrajnához.

Hát így kell értékelni azt, amikor a kalózkodást, a banditizmust, a terrorizmust az állami politika szintjére emelő gengszterek ítélkeznek mások fölött. Egy ilyen fórum lesz ez az un. „büntetőbíróság” is. A képmutató, tömeggyilkos gengszterek, akik ma a nyugati országokat irányítják, legédesebb álma, hogy a vádlottak padján – majd a börtönben – lássák Putyint (aki olyan, amilyen, én bírálom is keményen – de aki ma a legfőbb torlasz a liberálfasizmus világot elborító – meghódító – szennyes áradatának útjában.)

Ez az un. „bíróság” hát ezért – és nem másért – jött létre. Újabb fórum arra, hogy Oroszországot kiátkozzák a nemzetek közösségéből. És A KÖZÉPKORBÓL tudjuk: akit kiátkoztak, azzal onnantól bármit, büntetlenül, meg lehetett tenni.


Anna Tuv gorlovkai fiatalasszony. Egy május végi napon kislánya éppen hazatért az iskolából, az utolsó tanítási napon, amikor az ukrán hadsereg újra ágyúzni kezdte a várost. Egy lövedék, majd még egy telibe találta a Tuv család otthonát. Életét vesztette a férje, a lövedék valósággal kettéhasította az iskolás kislányt. Kisfia örök életére szellemi fogyatékos marad. Ő maga elvesztette az egyik kezét. Egyedül két hete született kislánya úszta meg sértetlenül. Anna Tuv (aki korábban sosem foglalkozott politikával) ma a béke nagyköveteként járja a világot. Kivételesen eljutott még az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésére is, ahol beszámolt családja tragédiájáról. Mondják, döbbent, síri csend fogadta beszámolóját - sokan Nyugaton először szembesültek azzal, hogy mi is történik valójában a Donbasszban (Kelet-Ukrajnában). Tavaly társadalmi szervezetek Nobel békedíjra is jelölték a fiatalasszonyt.
Anna Tuv gorlovkai fiatalasszony. Egy május végi napon kislánya éppen hazatért az iskolából, az utolsó tanítási napon, amikor az ukrán hadsereg újra ágyúzni kezdte a várost. Egy lövedék, majd még egy telibe találta a Tuv család otthonát. Életét vesztette a férje, a lövedék valósággal kettéhasította az iskolás kislányt. Kisfia örök életére szellemi fogyatékos marad. Ő maga elvesztette az egyik kezét. Egyedül két hete született kislánya úszta meg sértetlenül. Anna Tuv (aki korábban sosem foglalkozott politikával) ma a béke nagyköveteként járja a világot. Kivételesen eljutott még az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésére is, ahol beszámolt családja tragédiájáról. Mondják, döbbent, síri csend fogadta beszámolóját – sokan Nyugaton először szembesültek azzal, hogy mi is történik valójában a Donbasszban (Kelet-Ukrajnában). Tavaly társadalmi szervezetek Nobel békedíjra is jelölték a fiatalasszonyt.
Az ukrán hadsereg rendszeresen fosztogat a Donbassz elfoglalt településein. Külön postai szolgáltatás létezik a zabrált holminak a hátországba történő szállítására. Ugyancsak külön autópiacon értékesítik a Donbasszban elkötött járműveket.
Az ukrán hadsereg rendszeresen fosztogat a Donbassz elfoglalt településein. Külön postai szolgáltatás létezik a zabrált holminak a hátországba történő szállítására. Ugyancsak külön autópiacon értékesítik a Donbasszban elkötött járműveket.
Az ukrán tüzérség rendszeresen lövi nemcsak a néphadsereg állásait, de a polgári lakosság otthonait, az egészségügyi és szociális létesítményeket, a civil infrastruktúrát. A Donbassz elleni katonai büntető expedíció során a Donbassz területének 70 %-át már elfoglalták
Az ukrán tüzérség rendszeresen lövi nemcsak a néphadsereg állásait, de a polgári lakosság otthonait, az egészségügyi és szociális létesítményeket, a civil infrastruktúrát. A Donbassz elleni katonai büntető expedíció során a Donbassz területének 70 %-át már elfoglalták.

A Donyeck elleni első ukrán légitámadás, 2014. május 26-án. Az, új népi hatalom a függetlenségi népszavazás után követelte az ukrán hadsereg távozását - egyebek mellett Donyeck, a főváros repülőteréről. Mivel az ukrán hadsereg erre nem volt hajlandó, a népfelkelők egységei erővel próbáltak érvényt szerezni követelésüknek, és 2014. május 26-án reggel elfoglalták a repülőtér egy részét. Erőik azonban kevésnek bizonyultak - az ukrán légierő mozgását senki és semmi nem korlátozta. Így megostromolták a repülőtérnek a népfelkelők által elfoglalt részét. Egyszersmind terrortámadást intéztek a város békés lakossága ellen: rakétákkal, géppuskákkal lőtték a békés, gyanútlan embereket, akiket a támadás teljesen váratlanul ért. A légitámadás mellett a városban szétszóródott orvlövészek is tüzeltek az emberekre. Negyvennél is többen vesztették életüket.

A Donyeck elleni első ukrán légitámadás, 2014. május 26-án. Az, új népi hatalom a függetlenségi népszavazás után követelte az ukrán hadsereg távozását – egyebek mellett Donyeck, a főváros repülőteréről. Mivel az ukrán hadsereg erre nem volt hajlandó, a népfelkelők egységei erővel próbáltak érvényt szerezni követelésüknek, és 2014. május 26-án reggel elfoglalták a repülőtér egy részét. Erőik azonban kevésnek bizonyultak – az ukrán légierő mozgását senki és semmi nem korlátozta. Így megostromolták a repülőtérnek a népfelkelők által elfoglalt részét. Egyszersmind terrortámadást intéztek a város békés lakossága ellen: rakétákkal, géppuskákkal lőtték a békés, gyanútlan embereket, akiket a támadás teljesen váratlanul ért. A légitámadás mellett a városban szétszóródott orvlövészek is tüzeltek az emberekre. Negyvennél is többen vesztették életüket.

Csikós Sándor

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:

Az ukrán szélsőjobb megfenyegette Magyarországot – A “Jobb Szektor” zászlaja már Budapesten is feltűnt (18+)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük