KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Meghaladta a 2800 dollárt a gáz ára Európában

30 százalékkal emelkedett, és meghaladta a 2850 dollárt ezer köbméterenként a földgáz ára az európai országokban , amint azt a londoni ICE tőzsde adatai is bizonyítják. Az árak megugrása az Északi Áramlat vezetéken keresztüli gázszállítás felfüggesztése után történt.

A tőzsdén a legközelebbi (októberi) határidős gázügyletek ára a hollandiai TTF-központ adatai szerint jelentősen emelkedett,  ezer köbméterenként 2855 dollárra  a szeptember 2-i 2213 dollárhoz képest.

Legutóbb augusztus 25-én regisztráltak hasonló ugrást, az Északi Áramlaton keresztüli szállítások felfüggesztéséről szóló jelentések miatt.

Szeptember 2-án a Gazprom határozatlan időre teljesen leállította az Északi Áramlat működését, mivel meghibásodást fedeztek fel az egyetlen működő Trent 60 gázkompresszor egységnél. Később a Gazprom bejelentette, hogy ezért az Északi Áramlat háromnapos ütemezett karbantartás után nem tudja majd folytatni működését.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük