KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mayer Gábor: Na, ugye!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oda ne menj föl, mert leesel! Mássz csak szépen vissza, leugrani nem lehet! Az elnehezült felnőtt szavai ezek a gyerekhez, kinek egyre jobban nyíló, fejlődő, ügyes, fürge, lehetőségeinek határait feszegető mozgását igyekszik a maga betokozódottságához szűkíteni. Majd, ha mégis felmászik – lelöki: na ugye? Megmondtam. Ez a felnőtt, azaz nevelő – nevelt, valójában gondnokoltság alá szorított kettősség nem szűnik meg az egyén fejlődésével, érésével – fennmarad az egyes államok egymás közötti viszonyában is, és épp azért adtam ezt a címet, mert valamiképp mutatni szeretném, milyen az, amikor előre eldöntött dolgok, „spontán állítások” alá pakolnak földi hatalmak csupa olyant, amik igazolni látszanak eredeti állításaikat. Nem kerülök mikroközösségi példákkal –egyenesen a közepébe vágva nézzük a V4-ek állapotát.

Régóta kürtölik a közeli szétolvadást, a szlovákoknál, cseheknél már tudtak kormányt cserélni, fűtik az oroszellenes lengyel kemencét, mondván: na, ugye? – de a mi választásunk hátrébb lökte őket. Egyelőre még nem értik, de már gyűlik bennük a düh attakja is – igaz, nem tudnak lelökni minket úgy, hogy ne a fejükre esve okozzunk komoly fájdalmakat.

Annál jobban sikerült az orosz példa. Kést szorítottak az oroszok torkához, s addig lökdösték őket hátrébb, s addig gyilkolták véreiket, míg Oroszország félre nem ütötte a kést tartó kezet, s egy komoly horoggal földre nem küldte a kötözködőt. Na, ugye, az oroszok el akarják foglalni az egész Földet felkiáltással hord most oda mindenki pénzt, paripát és fegyvert – már az ilyenkor kötelező NATO semlegességgel sem törődve.  Félredobva a nem, vallás, származás s hasonló zselézett alapkockák minden valóságát folyik szervezett oroszirtás a széles nagyvilágban csak azért, hogy most végre sikerüljön elvenni tőlük javaikat.

A hátsó sorokban meg ukrán nácik ölnek halomra bizonyítéknak – ukránokat. Egy ugyanilyen forduló már lezajlott, s most, a harmadik világháborúban megint az előző háborús bűnösök utódai verik szét az életünket. Igaz, idáig kerülő úton: próbálkoztak migrációval, felmelegedéssel, COVID-al, de látható, nem megy bomba nélkül. Most már kiküzdötték, hogy legyen bomba, azt is, hogy ne hagyhassák abba a szembe állított felek, s ezzel kézre áll egy rég várt, na, ugye is.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (III. befejező rész)

Az orosz és ukrán gabonaszállítmányok elmaradása miatt éhínség várható Afrikában. S éhínség idején természetes, hogy Európának kötelező tízmillió szám nem beengedni, egyenesen bekérni, behívni a korgó gyomrúakat délről.

Na, ugye!

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük