KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moldova nem ad MIG-eket Ukrajnának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kijev arra kérte Moldovát, hogy adja el vagy ruházza át a tulajdonában lévő MiG-29-es vadászgépeket. Ezt azonban Kisinyov elutasította, mivel nem kíván konfliktust Oroszországgal”. Erről az Evropejszkaja Pravda ukrán online kiadvány számolt be, megjegyezve, hogy hat olyan vadászgépről van szó, amelyek működőképes állapotban vannak, de már régóta nem repülnek.

Kisinyov egyértelműen közölte, hogy azért nem adják át az ukrán kormánynak a repülőket, mert ezt a lépést az Orosz Föderáció a semlegesség elvének megsértéseként értékelné.

Az ukránok azzal győzködték a moldáv vezetést, hogy a moldovai hadsereg számára veszteséges és költséges az ilyen berendezések karbantartása, de Ukrajna önállóan megjavíthatja a repülőgépeket a rendeltetésszerű használat érdekében. A moldovai MiG-ek legutóbb 10 éve estek át felújításon, korszerűsítésen.  Ugyan Moldávia korábban már megpróbálta ezeket a gépeket eladni, azonban ez nem sikerült. A moldávok jelenleg 6 darab MIG-29-es repülőgéppel rendelkeznek, melyek Marculesti falu repülőterén állomásoznak.

A Szovjetunió összeomlása után több mint 30 darab MiG-29-es vadászgép maradt Moldovában, többségüket később az Egyesült Államok szerezte meg, amikor megtudták, hogy Irán akarja ezeket megvásárolni.

A megmaradtak gépek hosszú ideje nem szálltak fel, a szabadban voltak tárolva, ami jelentősen lecsökkentette harci képességüket. Így ezek a MiG-ek csak földi szállító járműveken juthatnak el olyan helyre, ahol a szükséges karbantartásokat és felújításokat elvégzik rajtuk – közölte a Balkan-Centre TG csatorna.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Trump: Mindig tudtuk, hogy Ukrajna NATO-tagságáról szó sem lehet

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük